În cariera de jucător, Abăluță s-a făcut remarcat la Petrolul Poiești, alături de care a câștigat Cupa României, în 1995. După retragere, în 2004, le-a pregătit pe FC Clinceni și ACS Berceni.
"Marcel Abăluță s-a născut la 13 februarie 1971, în București și a debutat în Liga 1 la Steaua, pe 14 aprilie 1990, într-o victorie cu 5-3 împotriva celor de la Farul Constanța. Între 1990 și 1992 a evoluat la Steaua Mizil, fiind transferat, la începutul lui 1993, de Petrolul Ploiești, echipă alături de care a câștigat Cupa României, în 1995.
În 1996 a ajuns la FC Argeș Pitești, unde a jucat doar în tur, fiind transferat la Farul Constanța, unde a jucat până în 2003 și a fost unul dintre cei mai apreciați jucători. S-a retras în 2004, după un sezon petrecut la Callatis Mangalia, în liga secundă. A adunat 248 de meciuri și 6 goluri în Liga 1, precum și 4 partide în Cupa Cupelor (cu Petrolul Ploiești).
Romanian Liga I
Oficial | Dinamo continuă transferurile pe filiera CFR-ului
ACUM 23 MINUTE
Ca antrenor, le-a pregătit pe FC Clinceni și ACS Berceni din postura de principal, iar ca secund a lucrat cu Marius Baciu, Laszlo Balint, Mugur Bolohan sau Ciprian Urican", este prezentarea făcută de clubul FCSB, pe pagina de Facebook, noului membru din staff-ul tehnic.
Anunțul vine la scurt timp după ce principalul Bogdan Vintilă l-a primit în staff-ul său pe antrenorul secund Ovidiu Petre.
Liga
FC Barcelona s-ar putea lovi de un alt caz Dembele! Un jucător de bază a refuzat un nou contract
ACUM 33 MINUTE
Liga
Luka Modric, gest emoționant după remiza lui Real cu Elche din campionat
ACUM O ORĂ