Frank de Boer a renunţat la naţională după parcursul dezamăgitor de la Campionatul European din acest an, acolo unde Olanda a fost eliminată surprinzător de Cehia în optimi.
Astfel, olandezii s-au orientat repede şi au adus un tehnician care este extrem de familiarizat cu ceea ce se întâmplă acolo. Contractul lui Van Gaal este pe un an, fiind prelungit în cazul în care va obţine calificarea la Mondialul din Qatar.
Premier League
Fanii lui Liverpool își pun speranțele în Philippe Coutinho. "Am primit o mulțime de mesaje!"
ACUM 3 MINUTE

Van Gaal, încântat de revenirea pe banca Olandei

Noul selecţioner al "portocalei mecanice" şi-a exprimat încântarea printr-o declaraţie oficială: "Fotbalul olandez a fost întotdeauna aproape de inima mea, iar selecţionerul este, în opinia mea, o poziţie-cheie pentru continuarea avansării fotbalului nostru".
"Mai mult decât atât, consider că este o onoare să antrenez naţionala Olandei. A rămas puţin timp până la următoarele meciuri de calificare, care sunt cruciale în perspectiva Campionatului Mondial de anul viitor".
"Prin urmare, accentul va fi pus imediat 100% pe jucători, pentru asta am fost numit. Am apucat să discut cu câţiva jucători, cunosc şi staff-ul tehnic, sunt nerăbdător să facem treabă împreună", a precizat Van Gaal după anunţul oficial.
Nico-Jan Hoogma, directorul tehnic al Federaţiei Olandeze de Fotbal, a comentat numirea lui Van Gaal: "În lunile următoare ne vom confrunta cu provocarea de a ne califica la Campionatul Mondial de anul viitor. Avem o perioadă minimă de pregătire pentru aceste partide".
"Având în vedere ceea ce presupune meseria de selecţioner, căutam un antrenor cu calităţi excepţionale, care să fie echilibrat şi cât mai rapid în decizii. Cu ajutorul experienţei sale la cel mai înalt nivel, credem că am găsit acel profil de antrenor în persoana lui Louis van Gaal. Am luat legătura de mai mult timp şi am stabilit rapid termenii înţelegerii", a adăugat Hoogma.

Van Gaal, al treilea mandat ca selecţoner

Louis van Gaal a mai antrenat "portocala mecanică" în două rânduri, între 2000-2002 şi 2012-2014, terminând pe locul 3 la Mondialul din 2014.
La nivel de club, tehnicianul de 69 de ani s-a bucurat de o carieră distinsă de 25 de ani, câştigând Liga Campionilor cu Ajax, 2 titluri cu Barcelona, unul cu Bayern şi FA Cup cu Manchester United.
Van Gaal a câştigat, de asemenea, Eredivisie, pe vremea când antrena AZ Alkmaar, în sezonul 2008-2009, însă nu a mai antrenat niciun club din 2016, atunci când a fost demis de Manchester United.
Noul selecţioner al Olandei va debuta pe banca primei reprezentative în preliminariile Mondialului din Qatar, împotriva Norvegiei, pe 1 septembrie. Ulterior, Olanda se va mai duela cu Muntenegru şi Turcia în prima pauză internaţională a noului sezon, iar olandezii îşi doresc să termine primii în grupa G pentru a-şi asigura calificarea directă la Campionatul Mondial.
"Portocala mecanică" se află în prezent pe locul 2, cu 6 puncte după primele 3 meciuri, cu unul mai puţin faţă de Turcia, ocupanta primului loc, însă se află la egalitate cu Muntenegru şi Norvegia.
Serie A
Guvernul chinez interzice proprietățile din străinătate. Zhang, forțat să vândă Interul!
ACUM 37 MINUTE
Premier League
Erling Haaland a cheltuit o sumă impresionată pentru a face cadouri foștilor colegi de la Dortmund
ACUM 2 ORE