Articol scris de Romeo Ene
Cu alte cuvinte, dacă o echipă câştigă cu 2-0 primul meci, iar în cel de-al doilea pierde cu 3-1, atunci nu se va mai califica mai departe datorită golului înscris în deplasare, ci se vor juca prelungiri, iar dacă scorul nu se modifică, atunci vor fi penalty-uri. Astfel, UEFA a luat o decizie după ce fotbalul european avea păreri împărţite.
Premier League
Newcastle e hotărâtă să devină o forță în Anglia. Pe ce jucători ar putea plăti 85 de milioane de €
ACUM 23 MINUTE

Regula golului în deplasare, depăşită

Odată cu această schimbare făcută de UEFA, vom avea, probabil, mult mai multe meciuri care vor ajunge în prelungiri sau la loviturile de la 11m. Totuşi, această regulă este puţin depăşită, mai ales că vorbim de un an pandemic, în care terenul propriu nu a mai contat aproape deloc, ţinând cont că partidele s-au desfăşurat fără spectatori.
Poate că această regulă era mult mai utilă în trecut, atunci când meciurile din deplasare erau cu adevârat foarte grele pentru echipe, dar în fotbalul modern acest aspect devine irelevant. Totuşi, va fi interesant de văzut dacă această modificare va afecta într-un fel echipele şi dacă într-o zi se va reveni la regula golurilor marcate în deplasare.
De la sfârşitul lunii mai se discuta despre posibilitatea ca această regulă să devină istorie, UEFA motivând faptul că aceasta nedreptăţeşte unele echipe. Regula data din sezonul 1965-1966, UEFA testând-o pentru prima oară atunci, în fosta Cupă a Cupelor, iar din 1969 a fost prezentă în toate competiţiile organizate.
Scopul ei era creşterea spectacolului şi stimularea echipelor de a nu mai juca ultradefensiv în deplasare, iar pe lângă acest aspect, există şi avantajul luptei pentru calificare după minutul 90, fără pericolul ca orice gol primit să încheie calculele.
Câștigătorii din sezonul trecut, Bayern Munchen, au fost eliminați de Paris Saint-Germain în sferturile competiției grație golurilor marcate în deplasare marcate de parizieni în timp ce și Juventus a părăsit competiția tot din acestă cauză, pierzând cu Porto în prelungiri.
Premier League
Barcelona și Liverpool pregătesc o super-afacere! Schimbul de jucători pregătit de cei doi granzi
ACUM 2 ORE
Liga
Barcelona primește despăgubiri de la FIFA în urma accidentării lui Araujo! Cât vor lua catalanii
ACUM 3 ORE