Ajuns la 36 de ani, Tamaș rămâne un jucător de referință pentru fotbalul nostru, în contextul în care acesta e unul de un nivel extrem de scăzut. Ca atare, după despărțirea de Astra, apărătorul a avut oferte extrem de tentante. A negociat cu Dinamo, fiind chiar surprins la birourile finanțatorului Negoiță, dar și cu Craiova, formație alături de care avea șansa să evolueze în Europa.

Tamaș merge să ajute "U" Cluj să promoveze

Niciuna dintre oferte nu au fost pe placul fostului internațional, care a decis în cele din urmă să semneze cu "U" Cluj. Mutarea e una neașteptată, în condițiile în care ardelenii nu au prins în acest sezon nici măcar play-off-ul de promovare pentru Liga 1. Dar, odată cu aducerea lui Tamaș, "șepcile" au un obiectiv clar pentru stagiunea viitoare: promovarea. Informația înțelegerii între Tamaș și "U" a fost deja confirmată de formația clujeană, atât pe pagina de Facebook, cât și pe siteul oficial.
Fotbal
VIDEO | GOLUL DIN RABONA AL LUI ERIK LAMELA, CEA MAI FRUMOASĂ REUȘITĂ A ANULUI 2021!
ACUM 2 ORE
Sunt încântat de venirea la U. Am ales acest club în primul rând pentru fani, am văzut ce atmosferă pot face, este ceva unic în România. M-a atras faptul că aici este un club de tradiție, cu o istorie atât de lungă. Potențialul acestei echipe este uriaș și pot spune că FC Universitatea Cluj merită să ajungă iar sus, în prima ligă, acolo unde îi este locul, iar la asta vreau să contribui și eu. Mi-ar plăcea să mă retrag din fotbal de la U, ar fi un lucru frumos | Gabi Tamaș pentru siteul oficial al lui "U" Cluj.
Cu 66 de prezențe în naționala României, Gabi Tamaș a strâns 10 prezențe în cea mai mare competiție europeană, UEFA Champions League pentru Galatasaray (2003-2004) și FCSB (2015-2016 și 2016-2017). În Europa League, fundaşul a bifat 32 de jocuri: în trei sezoane diferite în timp ce apăra tricoul lui Dinamo București (2005-2006, 2008-2009 și 2009-2010), o dată cu Celta Vigo (2006-2007), cu FCSB (2016-2017) și cu Hapoel Haifa (2018-2019).
Ajuns la Astra Giurgiu vara trecută, Gabi Tamaș a adunat 23 de apariții în tricoul formației de lângă Dunăre, reușind să înscrie și un gol. De-a lungul carierei, fundașul a mai evoluat pentru Dinamo, Galatasay, Spartak Moscova, Celta Vigo, Auxerre, West Brom, CFR, Doncaster, Watford, FCSB, Cardiff și Hapoel Haifa.
Fotbal
Prima reacție a lui Lewandowski după ce a primit titlul de cel mai bun fotbalist al lumii în 2021
ACUM 3 ORE
Fotbal
Camerun și Burkina Faso merg mai departe, în timp ce Insulele Capului Verde se află în așteptare
ACUM 4 ORE