UEFA a anunțat astăzi că a decis amânarea Euro 2020 cu un an. Turneul final organizat în 12 țări nu se va mai disputa în perioada iunie - iulie 2020, ci un an mai târziu, pentru ca ligi interne și UEFA Champions League, respectiv Europa League, să se poată finaliza. UEFA a organizat o videoconferință cu toți cei 55 de membri la care a fost anunțată decizia.
UEFA a emis un comunicat oficial legat de amânarea Euro pentru 2021.
UEFA a anunțat astăzi amânarea competiției, UEFA EURO 2020, care urma să se dispute în iunie-iulie anul acesta. Sănătatea tuturor celor implicați în joc este o prioritate, precum și evitarea plasării unei presiuni care nu este necesară pe organizatori. Acest lucru va ajuta competițiile interne, momentan suspendate din cauza pandemiei de COVID-19, să fie duse la bun sfârșit.
Premier League
Mbappe, surclasat la un capitol la care excelează! Cine e "regele driblingurilor" în Europa
ACUM 17 MINUTE
Toate meciurile UEFA și competițiile, inclusiv partidele amicale pentru echipele de club și echipele naționale au fost stopate pentru moment. Meciurile din play-off-ul pentru UEFA EURO 2020 și amicalele internaționale ce erau programate pentru sfârșitul lunii martie vor fi jucate în perioada internațională de la startul lunii iunie, urmând să reevaluăm situația în viitor
Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a declarat: "Suntem la conducerea unui sport pentru care un număr mare de oameni trăiește cu sufletul la gură și care acum a fost oprit de un oponent invizibil și care se mișcă rapid. În asemenea momente este important să avem parte de responsabilitate, unitate, solidaritate și altruism din partea comunității fotbalistice"
Euro 2020 a fost opera fostului președinte al UEFA, Michel Platini, cel care și-a dorit un Campionat European care să se dispute pe întreg continentul. "În aceste zile în care zborurile sunt atât de ieftine, orice e posibil". Planul a fost considerat o nebunie, însă anul acesta trebuia să devină realitate.
Inițial trebuiau să fie 13 țări în care să se dispute partidele, însă Bruxelles nu a reușit să-și modernizeze arenele la timp astfel că partidele care urmau să aibă loc în Belgia urmau să se joace pe Wembley. 51 de partide în 31 de zile, de la Dublin la Baku, de la Roma la St Petersburg. Și, desigur, la București, capitala României urmând să organizeze 4 partide, 3 din faza grupelor și 1 din optimi.
Euro 2020 trebuia să înceapă pe 12 iunie la Roma și să se încheie o lună mai târziu pe Wembley. Pandemia de coronavirus a forțat-o pe UEFA să mute turneul pentru anul viitor, în perioada 11 iunie - 11 iulie.
Momentan, UEFA a anunțat doar că turneul final va fi mutat cu un an mai târziu însă nu a menționat dacă modul de organizare va rămâne același. Primii care au făcut anunțul au fost cei din Federația din Norvegia.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Scandal mare în "fotbalul mic"! AMFB obligă cluburile să joace play-off-ul pe un teren execrabil
ACUM O ORĂ
Fotbal
El Clasico în SUA! În ce oraș american se vor întâlni Barcelona și Real Madrid în această vară
ACUM 2 ORE