Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp, pe site-ul oficial al clubului din Constanța. Fost secund la Real Sociedad, Ruben Alfonso de la Barrera Fernandez a fost ales de Gică Hagi să ducă mai departe munca sa depusă în ultimii 6 ani. Ibericul a semnat un contract valabil pe două sezoane.
Staff-ul tehnic al ibericului va fi format din conaționalii Francisco Ruiz Beltran, Pere Romeu Sunyer și Ivan Penaranda Llaurado.
"Începând de astăzi, formația noastră are o nouă conducere tehnică ! Spaniolul Ruben Alfonso de la Barrera Fernandez este noul manager al echipei FC Viitorul Constanța !
Premier League
Hoții i-au spart casa unui jucător de la United în timpul meciului cu Brentford! Familia s-a ascuns
ACUM 37 MINUTE
Tehnicianul spaniol a semnat, în prezența lui Gheorghe Hagi, a președintelui clubului - Gheorghe Popescu și a directorului sportiv - Zoltan Iasko, un contract valabil pentru următorii doi ani.Ruben de la Barrera Fernandez va fi ajutat în noul său mandat de trei colaboratori, conaționalii Francisco Ruiz Beltran, Pere Romeu Sunyer și Ivan Penaranda Llaurado.
Născut la 18 ianuarie 1985 la La Coruna, Ruben Alfonso de la Barrera Fernandez a fost manager al formației Al Ahli din Qatar în perioada decembrie 2018 - noiembrie 2019, precum și antrenor secund la Real Sociedad. După semnarea contractului cu FC Viitorul Constanța, noul staff tehnic a vizitat baza sportivă a echipei noastre.", se arată în comunicatul emis pe site-ul Viitorului.
De-a lungul carierei sale, Ruben Alfonso de la Barrera Fernandez le-a mai pregătit pe CD Villaralbo, CD Guijuelo, Real Valladolid B și Leonesa, formații din ligile inferioare din Spania.

Gică Hagi și-a dat demisia de pe banca Viitorului, după 6 ani

În urmă cu o săptămână, Gică Hagi și-a anunțat retragerea din funcția de manager al echipei înființate de el în 2009. "Regele" a pregătit prima echipă a constănțenilor începând cu 2014, cucerind 3 trofee: titlu în Liga 1 (2016/2017), Cupa României (2018/2019) și Supercupa României (2019).
În perioada 2014-2020, Hagi a pregătit-o pe Viitorul în 244 de meciuri, înregistrând 112 victorii, 53 de egaluri și 79 de înfrângeri.
"Regele" a explicat decizia într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al echipei, spunând că va rămâne în cadrul Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi, unde alături de directorul tehnic va coordona conceptul tehnic al Centrului de copii și juniori.
"Astăzi, 2 august 2020, am decis să mă retrag din funcția de manager al echipei de seniori FC Viitorul Constanța, de pregătirea căreia m-am ocupat în perioada septembrie 2014 - 01 august 2020 și alături de care am trăit, pe banca tehnică, cele mai frumoase momente din această carieră prin câștigarea campionatului României, a Cupei României și Supercupei României.
Voi rămâne în continuare în cadrul Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi, unde alături de directorul tehnic voi coordona conceptul tehnic al Centrului de copii și juniori.
Împreună cu președintele clubului va trebui să găsim în zilele următoare un nou manager tehnic pentru FC Viitorul Constanța, pentru ca acesta să aibă timpul necesar de a-și cunoaște echipa, jucătorii, până la începerea noului sezon al Ligii 1.", se arată în comunicatul emis de Viitorul.
Premier League
Tomas Tuchel înaintea derbyului cu Tottenham: "Chelsea este obosită fizic și mental!"
ACUM O ORĂ
Fotbal
Avem antrenor la echipa națională! Federația Română de Fotbal s-a decis asupra noului selecționer
ACUM 2 ORE