Documentul oficial a fost publicat în urmă cu puțin timp de procurorul federal din Brooklyn, reprezentând prima acțiune în justiție a cazului respectiv.
Este pentru prima oară când sistemul confirmă că alegerea țărilor gazdă de la cele două turnee au fost stabilite prin voturi ilegale. Acuzațiile există deja de câțiva ani, însă de-abia acum au fost aduse în fața unui procuror. Mai multe surse din presa internaționlă au publicat deja, pe baza documentului respectiv, că oficialii FIFA au fost plătiți pentru a stabili gazda Campionatului Mondial în urma voturilor.
Potrivit documentului respectiv, mai multe persoane din cadrul FIFA au fost acuzați de luare de mită. Printre aceștia se numără și Jack Warner, fostul vice-președinte FIFA și fost președinte al Concacaf, care a primit 5 milioane de dolari pentru a susține candidatura Rusiei în poziția de țară gazdă la Mondialul din 2018. Plata ilegală a fost realizată în 2010 printr-o rețea complexă de companii inactive, potrivit procurorului Richard Donoghue.
Premier League
Man United, clubul cu cele mai mari pierderi din cauza pandemiei de COVID-19
07/04/2020 LA 06:48
În afară de Jack Warner, documentul respectiv îl mai vizează și pe Rafael Salguero, fost membru al comitetului executiv FIFA și fost președinte al Federației de Fotbal din Guatemala, care a încasat, la rândul său, 1 milion de euro pentru a susține candidatura Rusiei.

Oficialii FIFA au primit plicuri cu bani

În ceea ce privește Campionatul Mondial din 2022, documentul juridic susține că Ricardo Teixeira, fostul președinte al Federației de Fotbal din Brazilia, și Nicolas Leoz, fostul președinte al Conmebol care a murit în 2019, au primit plicuri cu bani în urma cărora voturile lor au fost cumpărate. Pentru moment, originea plicurilor este necunoscută.
Potrivit procurorului, Jack Warner ar fi primit suma respectivă de la un individ considerat "un consilier apropiat al președintelui FIFA" de la acea vreme - Sepp Blatter. Documentul juridic susține că asistentul lui Warner a primit un mail de confirmare în momentul încasării sumei de 5 milioane de dolari.
Ancheta respectivă a fost deschisă în mai multe țări, iar, per total, 45 de persoane au fost investigate în contextul unor acțiuni corupte privind organizarea Campionatelor Mondiale din 2018 și 2022. În principal, oficialii federațiilor de fotbal americane au fost anchetați pentru luare de mită, prin corelație la ancheta "Fifagate" din 2015.
Jack Warner este acuzat că și-a vândut votul și la Campionatul Mondial din 2010, găzduit de Africa de Sud. Acesta a primit o amendă de 79 milioane de euro, în urma acțiunilor sale corupte, iar acum se află în Trinidad Tobago. În același timp, Rafael Salguero a fost condamnat în 2018 la 3 ani de arest la domiciliu, însă sentința sa a fost redusă cu un an, în urma colaborării cu autoritățile. Cât despre Ricardo Teixeira, acesta se află în Brazilia și momentan scapă de acuzațiile autorităților americane.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Romanian Liga I
Deian Sorescu a plecat de la Dinamo! Clubul a acceptat oferta venită pentru jucător
ACUM 32 MINUTE
Africa Cup of Nations
Surpriză mare la Cupa Africii pe Națiuni. Ghana a pierdut cu Comoros și a plecat acasă
ACUM O ORĂ