Marius Şumudică s-a înţeles ieri cu Rizespor, iar vineri va ajunge în Turcia pentru a semna contractul şi a începe să pregătească noua echipă. Dacă pe Gaziantep o dusese în vârful clasamentului, misiunea pe care o va avea la noul club va fi mai ingrată: obiectivul e salvarea de la retrogradare.

Şumudică, apreciat din punct de vedere sportiv de oficialii lui Gaziantep

La cârma lui Gaziantep, Şumi a făcut adevărate minuni, ducând echipa pentru prima oară în istoria sa pe primul loc. Din păcate, declaraţiile neinspirate date i-au determinat pe şefii clubului să îl demită. Dar, din punct de vedere al pregătirii echipei, aceştia nu i-au reproşat nimic.
Cupa Mondială FIFA
Federația germană i-a decis viitorul lui Hansi Flick după eliminarea prematură de la Cupa Mondială
ACUM 12 MINUTE
Faptul că românul a fost extrem de apreciat la Gaziantep e evidenţiat de faptul că preşedintele grupării, Mehmet Büyükekși, a vorbit cu omologii din boardul lui Rizespor şi le-a transmis că, din punct de vedere sportiv, Şumudică e o alegere inspirată.
"Şumudică va fi în fruntea echipei Rizespor începând de la meciul cu Fenerbahçe. Președintele Hasan Kartal l-a sunat pe președintele lui Gaziantep, Mehmet Büyükekși, înainte de a ajunge la un acord cu Şumudică. Mehmet Büyükekși a dat referințe pozitive despre antrenor", notează Futbol Arena.
Contractul lui Șumudică cu Rizespor este valabil pe un sezon și jumătate, până în vara anului 2022. Obiectivul acestui sezon este salvarea de la retrogradare, dar tehnicianul român are ambiții mai mari pentru stagiunea următoare.
"Încerc să merg aici şi să fac o echipă cum am făcut la Gaziantep. Important e să salvăm echipa cât mai repede. Cu siguranţă, vom avea anul viitor o echipă puternică, ce se va bate la primele 10 locuri. Vom avea nevoie de niște transferuri și sper ca împreună cu jucătorii și toată lumea implicată să facem rezultate notabile și să ne bucurăm la finalul anului", a explicat Șumudică ieri.
Cupa Mondială FIFA
Gabriel Jesus a fost operat după accidentarea de la Mondial! Mesajul superb primit de la Ronaldo
ACUM 40 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Victoriile Argentinei de la Cupa Mondială, sărbătorite în fosta casă a lui Maradona
ACUM O ORĂ