Dortmund a anunţat luni, că Schlotterbeck, 22 de ani, a semnat contractul după ce a efectuat vizita medicală obligatorie, suma de transfer fiind estimată la 20 de milioane de euro.
Schlotterbeck este al doilea fundaş central care întăreşte defensiva fragilă a echipei din Dortmund, după Niklas Sule, care va veni liber de contract de la campioana Bayern Munchen.
''Calea lui Nico îmi aminteşte un pic de cea pe care am avut-o eu, pentru că şi eu am venit la BVB de la Freiburg, la aceeaşi vârstă, ca tânăr jucător internaţional. Sper că Dortmund va deveni o casă pentru el, aşa cum a fost pentru mine atunci'', a declarat directorul sportiv al clubului din Dortmund, Sebastian Kehl.
Bundesliga
Haaland și-a luat rămas bun de la fanii Borussiei! Mesajul postat după ultimul meci la Dortmund
14/05/2022 LA 17:04
''Nico nu este un jucător 'complet', ci unul cu un potenţial uriaş. În ciuda interesului din partea altor cluburi, el nu a ales cea mai bună ofertă financiară, ci a ales-o pe BVB pentru a-şi desăvârşi dezvoltarea sa ca fotbalist'', a mai spus oficialul.

Schlotterbeck, după ce a semnat cu Dortmund: "Aștept cu nerăbdare noile responsabilități"

Schlotterbeck a ajuns la Freiburg în 2017 şi a debutat în Bundesliga în 2019, iar, după un împrumut la Union Berlin, a devenit un jucător cheie al echipei din sudul Germaniei, care a urcat pe locul patru în clasament după ce a învins-o în weekend cu 4-3 pe Hoffenheim şi speră la un loc de Liga Campionilor. Fundaşul are deja două selecţii la naţionala Germaniei, ambele în luna martie.
''După ce m-am consultat cu toate părţile implicate, am decis să anunţa azi transferul meu la Borussia Dortmund pentru vara 2022. Prin acest gest clarific lucrurile pentru Freiburg, Borussia Dortmund şi pentru mine'', a afirmat Schlotterbeck.
''E important pentru mine să mă pot concentra pe cele trei meciuri care au mai rămas din acest sezon în tricoul lui Freiburg, care sperăm să fie unul de succes. După aceea, aştept cu nerăbdare noile responsabilităţi de la Borussia Dortmund'', a mai spus fundaşul german.
Sursa: Agerpres
Liga
Real Madrid, cu ochii pe cel mai tânăr debutant din istoria Bundesligii! Anunțul presei germane
11/05/2022 LA 18:51
Bundesliga
Haaland, motiv principal de supărare pentru Lewandowski! Ce l-a nemulțumit pe polonez
11/05/2022 LA 17:17