Cosmin Olăroiu trăiește un nou moment de glorie al carierei sale. Echipa românului, Jiangsu Suning (deținută de patronii lui Inter Milano), a câștigat în premieră titlul de campioană a Chinei, iar la final fanii au uitat de regulile impuse de pandemie și au sărbătorit împreună acest succes. Performanța tehnicianului român este una majoră și pentru fotbalul românesc, el fiind primul antrenor român care cucerește titluri de campion în 4 țări diferite.
Deși pandemia de Covid-19 nu a fost eliminată nici în China, finala campionatului s-a disputat cu spectatori în tribune, atmosfera fiind una electrizantă pe tot parcursul partidei.
Fotbal
Neymar: "Cred că a fost ultima mea Cupă Mondială"! Motivul pentru care nu se vede jucând și în 2026
ACUM CÂTEVA SECUNDE
La final suporterii celor de la Jiangsu Suning au declanșat o adevărată fiestă, nemaiținând cont de nicio regulă de distanțare socială. Atât pe stadion, cât și în afara lui s-a sărbătorit ca în vremurile de dinainte de pandemie.

Cosmin Olăroiu, la al 7-lea titlu de campion din carieră

Cosmin Olăroiu și-a început cariera de antrenor la FC Național, în 2000. După un prim mandat nereușit la FCSB, Olăroiu a revenit la FC Național, iar apoi a mai antrenat-o și pe Politehnica Timișoara, înainte să revină în Ghencea, la sfârșitul anului 2005. În 2005-2006 a câștigat primul său titlu de campion, iar la finele sezonului 2006-2007 a semnat cu Al Hilal, în Arabia Saudită (actuala echipă a lui Răzvan Lucescu).
După un titlu și 2 cupe cucerite cu Al Hilal, Olăroiu a plecat în Qatar, la Al Saad, unde a petrecut un sezon și a câștigat o cupă. Mai apoi, a mers în Emiratele Arabe Unite, unde a cucerit 4 titluri de campion: 2 cu Al Ain și 2 cu Al Ahli. În 2015, Olăroiu a fost la un pas să cucerească și Liga Campionilor Asiei, dar Al Ahli a pierdut finala împotriva celor de la Guangzhou Evergrande, condusă și la acea vreme de Fabio Cannavaro.
În 2018, antrenorul român a ajuns în China, la Jiangsu Suning, formație care este deținută de aceeași patroni ca și Inter Milano. Olăroiu a încheiat primele 2 sezoane cu Jiangsu pe locurile 5, respectiv 4, dar conducerea i-a oferit credit și pentru acest sezon, care a fost unul total inedit din cauza pandemiei.
Echipele din China au fost împărțite în 2 grupe de câte 8 și după ce au jucat între ele tur-retur, s-a trecut la faza eliminatorie. Formația lui Olăroiu le-a eliminat pe Chongqinq Lifan (1-1, 1-0) și pe Shanghai SIPG (1-1, 2-1) până să ajungă în finala cu Guangzhou Evergrande.
După 0-0 în tur, Jiangsu s-a impus cu 2-1 astăzi și a cucerit primul său titlu intern, iar Olăroiu și-a luat o binemeritată revanșă în fața formației care l-a privat de cucerirea Ligii Campionilor Asiei în urmă cu 5 ani.
Cupa Mondială FIFA
Neymar, în istoria naționalei Braziliei după golul marcat în sferturi la Cupa Mondială
ACUM 16 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Neymar a plâns ca un copil după eliminarea Braziliei de la Mondial! Imaginile cu suferința starului
ACUM 27 MINUTE