Lippi și-a dat demisia imediat după un meci cu Siria, din preliminariile Campionatului Mondial din 2022, pierdut de China. Nu a mai suportat presiunea, și-a asumat rezultatele și jocul slab din ultimul timp și a decis că este momentul să "rupă" contractul.
"Ştiu că am un salariu foarte mare, ştiu că eu trebuie să-mi asum toate aceste rezultate, dar, începând de acum, nu voi mai fi selecţionerul Chinei. Vreau să le mulţumesc tuturor pentru tot ce s-a întâmplat!", a declarat Marcelo Lippi, după meciul cu Siria.
Cosmin Olăroiu este în prezent antrenorul lui Jiangsu Suning, din prima ligă chineză. A semnat în martie 2018 și a devenit unul dintre cei mai apreciați tehnicieni străini din zonă. A stat pe banca lui Jiangsu, până acum, în 60 de partide și a înregistrat doar 15 înfrângeri.
Cupa Mondială FIFA
#VOCE Dobay, “Calul” care a galopat în porțile adverse la două Campionate Mondiale consecutive
ACUM O ORĂ
Olăroiu a mai antrenat în trecut o echipă națională, pe cea a Arabiei Saudite. Din cauza rezultatelor foarte slabe (o victorie și patru eșecuri) a fost dat afară după nici două luni.
28 milioane de dolari pe an câștiga Lippi la cârma naționalei Chinei.
Olăroiu câștigă la Jiangsu Suning un salariu de 7 milioane de dolari pe an. El l-a înlocuit la cârma formației chineze pe un alt mare antrenor italian, Fabio Capello. Probabil că la naționala Chinei nu va avea salariul lui Lippi, însă se speculează că va obține mai mult decât dublu față de cât are în prezent.
Olăroiu a fost contactat luna trecută de Al Jazira, oficialii clubului din Emiratele Arabe Unite oferindu-i un contract de 8,5 milioane de euro/an. Tehnicianul a respins propunerea fără a sta pe gânduri, dar de această dată, oferta Federației chineze pare mult prea tentantă.

Olăroiu, recomandat de Rădoi la națională

Selecționerul de la U21 nu se simte încă pregătit să facă pasul spre naționala mare. După experiența nefericită de la FCSB, Mirel Rădoi a înțeles că are nevoie să crească și nu vrea să ardă etapele. În schimb, dacă postul de antrenor al naționalei ar depinde de el, fostul căpitan din Ghencea l-ar alege fără să stea pe gânduri pe Cosmin Olăroiu, cel care a reușit cea mai mare performanță la nivel de club în istoria modernă a României: semifinala Cupei UEFA, în 2006.
"Pe mine nu mă interesează deocamdată postul de selecționer. Pentru mine, cel mai indicat ar fi să vină Olăroiu, dar nu cred că se pune problema", a mai punctat Rădoi.
În condițiile în care Oli este imposibil de adus la naționala noastră, Rădoi ar merge pe mâna lui Dan Petrescu, antrenor care e la un pas să califice CFR-ul în primăvara europeană dintr-o grupă extrem de grea, cu Lazio, Celtic și Rennes. Toată discuția vine în contextul în care, dacă România nu se va califica la Euro, Federația mai mult ca sigur nu va mai continua cu actualul tehnician, Cosmin Contra.
Cupa Mondială FIFA
Marele Pele a transmis un mesaj de pe patul de spital
ACUM O ORĂ
Cupa Mondială FIFA
#VOCE Mondialul la peste 4,7%
ACUM 2 ORE