Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Olăroiu, păcăleala carierei! A pierdut 10 milioane €, FIFA a ridicat din umeri. Ce i-au transmis

Cristian Mihală

Publicat 17/05/2021 la 17:31 GMT+3

Vestea desființării lui Jiangsu Suning a fost una teribilă pentru Cosmin Olăroiu, care avea de primit aproximativ 10 milioane de euro de la chinezi. Cum clubul s-a dizolvat, antrenorul român a trebuit să meargă la FIFA pentru a-și căuta dreptatea. Nici acolo nu a avut succes.

Cosmin Olăroiu a scris istorie în Asia

Credit imagine: Getty Images

Pentru prima oară în istoria fotbalului modern, o campioană s-a desființat în anul de după cucerirea titlului. Patronii lui Jiangsu Suning au mari probleme financiare, lucru simțit de Olăroiu, care a ales să plece. Problema e că tehnicianul român avea încă de luat o sumă uriașă de la asiatici, iar în contextul în care clubul nu a obținut licența, boardul a decis desființarea lui.
Evident, faptul că Jiangsu Suning nu va mai exista nu îi absolvă pe acționari de plata restanțelor financiare, dar demersul lui Olăroiu e unul extrem de dificil. Tehnicianul și jucătorii și-au căutat dreptatea la FIFA, dar forul mondial și-a declinat responsabilitatea, clubul nemaifiind afiliat. Ca atare, probabil că urmează un proces în civil, singura modalitate ca păgubiții să își primească restanțele.
"Măcar puteau să ne dea banii pe mâncarea pe care am plătit-o noi. Vă daţi seama dacă la echipa campioană a Chinei noi ne-am plătit mâncarea?! Noi şi jucătorii străini stând închişi acolo am angajat un bucătar şi ne-am plătit mâncarea. Nici măcar nu i-a interesat lucrul ăsta. Nu mă aşteptam! Nimeni nu se aştepta. E o mare pată pentru fotbalul chinez ce au făcut ei. Acolo lumea e preocupată de creşterea fotbalului, de creşterea nivelului. Se fac investiţii foarte mari, preocupare e foarte mare. Şi vine o companie ca Suning care şterge totul într-un minut. Am mers la FIFA, pe ei nu îi interesează foarte mult şi au zis că nu au jurisdicţie pentru că nu mai e echipă afiliată la FIFA. Dar când noi aveam drepturile de luat de la ei, erau echipă afiliată FIFA", a povestit Oli pentru pentru Digi Sport.

Olăroiu: "Am trăit o mare minciună"

Olăroiu susține că ceea ce au făcut patronii de la Jiangsu este o mare pată pentru fotbalul din acea zonă. Deși cele mai multe formații se comportă ireproșabil cu angajații, existența unui astfel de precedent va bara accesul multor jucători și tehnicieni de valoare.
"Am făcut eforturi foarte mari, am stat foarte mult închişi, pentru că se juca într-un sistem bubble, şi stăteam cantonaţi cu lunile doar pentru meciuri şi antrenamente. La sfârşit, nici măcar nu ne-a mulţumit nimeni pentru că am câştigat titlul. Pe teren a fost singura sărbătoare că s-a câştigat titlul.
Cred că toată lumea era supărată. Sunt enorm de multe de spus, dar asta a fost decizia lor. Deranjant e faptul că nu au avut curajul. Dacă eu sunt preşedintele unui club vin şi spun: asta e situaţia, să vedem ce putem să facem. Nici măcar nu au vrut să apară. O laşitate rar întâlnită. N-au veniti nici măcar să discute, nu mai vorbim de restul de plăţi. Nu există aşa ceva pentru ei.
Am trăit o mare minicună, aşa se numeşte. Ai câştigat, după care totul s-a năruit. Preşedintele a declarat imediat după câştigarea trofeului că e abia începutul pentru ce va face cu Jiangsu Suning. El ştia că nu e doar începutul şi că nu are cum să continue. Însă nu putea spune lucrul ăsta", a mai declarat Cosmin Olăroiu.
Potrivit presei din China, conducerea lui Jiangsu nu a achitat nici măcar taxele către stat. Așadar, salariile restante par a fi ultima grijă pentru patroni, în acest moment. Din câte se pare, Oli are de recuperat salariul pe un an întreg, cifrat la 7 milioane de euro. În plus, românul avea în contract și un bonus de 3 milioane de euro pentru câștigarea titlului, sumă care de asemenea nu a ajuns în conturile lui.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo