Cosmin Olăroiu a scris istorie la Jiangsu Suning, formație alături de care a cucerit titlul de campion al Chinei în sezonul precedent.
În ciuda performanțelor uriașe bifate, dar și a sumelor colosale încasate până acum, tehnicianul român este nemulțumit de modul în care acționează conducerea clubului și este pregătit să se despartă de formația chineză.
Mai precis, jurnaliștii chinezi anunță că oficialii lui Jiangsu i-au propus lui "Oli" reducerea salariului, lucru cu care antrenorul român nu a fost de acord. În același timp, Olăroiu ar fi nemulțumit și din cauza faptului că nu sunt realizate transferurile pe care le dorește.
Premier League
Who’s better | Kepa vs Lloris, duelul etapei cu numărul 23 din Premier League
ACUM 34 MINUTE
Mai mult, presa din China punctează și faptul că pierderea lui Alex Teixeira, unul dintre jucătorii de bază de la Jiangsu Suning, va cântări enorm în decizia finală a lui Olăroiu.

Olăroiu, pregătit să plece de la Jiangsu Suning

Cosmin Olăroiu mai are încă un an de contract cu Jiangsu, însă despărțirea de echipa chineză pare inevitabilă. Clubul din campionatul Chinei traversează o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, care ar putea culmina cu rezilierea înțelegerii cu antrenorul român.
Cosmin Olăroiu este unul dintre cel mai bine cotați tehnicieni români, la ora actuală. Antrenorul de 51 de ani a cucerit titlul de campion al Chinei pe banca lui Jiangsu Suning și a ajuns la 17 trofee câștigate în cariera de antrenor.
"Oli" a devenit campion în 4 țări diferite, de-a lungul timpului: România, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și China. Așa cum era de așteptat, odată cu performanțele uriașe au venit și recompensele pe măsură.
Doar pentru titlul de campion cucerit în China în toamna trecută, Olăroiu a încasat 2,5 milioane de euro. Per total, românul a adunat o avere estimată la 46 milioane de euro de-a lungul carierei de antrenor.

Cea mai mare bogăție a lui Cosmin Olăroiu: "Asta m-a ajutat să mă dezvolt ca om!"

Într-un interviu oferit pentru gsp.ro, Olăroiu a recunoscut că a câștigat sume uriașe în străinătate, dar a dezvăluit apoi că nu banii reprezintă cea mai mare bogăție pe care a atins-o în anii petrecuți departe de casă:
"Eu m-am îmbogățit în străinătate. Recunosc lucrul ăsta! Dar am capătat o experiență fantastică în acești ani, am avut posibilitatea să interacționez cu diferite culturi, cu diferiți oameni. Asta m-a ajutat să mă dezvolt ca om, să cresc, să înțeleg anumite lucruri pe care nu aveam posibilitatea să le pătrund dacă aș fi stat aici. Și asta cred că e cea mai mare bogăție.
Am avut șansa să merg prima dată la o echipă de top, chiar dacă nu era la cel mai bun moment. Era o echipă de tradiție. Din nefericire, te realizezi mai bine afară decât aici. Nu vorbim aici doar de antrenori. Vorbim de doctori, de ingineri, despre tot ce înseamnă români.
Ăsta e un aspect. Al doilea e că acolo există și apreciere pentru ceea ce faci. Din păcate, aici nu mai există așa ceva... Noi ne dorim ca lucrurile să fie așa cum sunt la televizor sau pe internet. Însă realitatea nu este cum vrem noi să fie... e alta", a spus Cosmin Olăroiu, pentru gsp.ro.
Copa del Rey
Barcelona, out din Cupa Regelui! Catalanii au pierdut la Bilbao, după prelungiri
ACUM 7 ORE
League Cup
Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, după o victorie lejeră pe terenul lui Arsenal
ACUM 8 ORE