Pragul de 2,96 milioane de euro va fi valabil pentru jucătorii și antrenorii străini din China. În plus, suma totală a salariilor fotbaliștilor străini de la o echipă nu va putea depăși pragul de 9,9 milioane de euro. De cealaltă parte, jucătorii chinezi se vor "lovi" de un plafon diferit, fiecare având posibilitatea să câștige maximum 628.000 de euro/an.
În același timp, fiecare club din China va fi obligat să respecte un prag maxim al cheltuielilor, în valoare de 75,64 milioane de euro/an.
Totuși, schimbările radicale de la nivelul salarial nu vor fi adoptate integral începând de luna viitoare. Acestea vor fi implementate treptat, pe parcursul a 3 sezoane, în cazul în care contractul actual al jucătorilor se întinde pe o perioadă atât de lungă.
UEFA Europa Conference League
Mesaj dur după eșecul suferit de FCSB: "Suntem foarte jos și nu vrem să acceptăm realitatea"
ACUM 2 MINUTE
Nici denumirile cluburilor nu vor mai fi aceleași. Echipele din campionatul Chinei vor fi nevoite să renunțe la numele sponsorilor începând de anul viitor.

Olăroiu și starurile din China se vor "lovi" de plafonul salarial impus de Federație

Campionatul din China a devenit în ultimii ani un "sac fără fund" pentru mulți jucători și antrenori. Foarte mulți au fost primiți în Chinese Super League ca niște adevărați eroi și au primit salarii astronomice. Cel mai bun exemplu este Oscar, fostul star al lui Chelsea. Shanghai SIPG l-a ademenit cu un salariu colosal, de 20,8 milioane de euro/an.
Marouane Fellaini (Snahdong Luneng), Marko Arnautovic (Shanghai SIPG), Salomon Rondon (Dalian Pro), Paulinho (Guangzhou Evergrande), Mousa Dembele (Guangzhou R&F) și Obafemi Martins (Wuhan Zall) sunt alte exemple de fotbaliști care s-au îmbogățit în ultimele sezoane petrecute în campionatul Chinei.
Și Cosmin Olăroiu va avea de suferit din punct de vedere financiar. Antrenorul român a devenit recent campion în China cu Jiangsu Suning și, la ora actuală, câștigă 5,76 milioane de euro pe an.
Acest lucru se va schimba însă de anul viitor, ca urmare a plafonului salarial în valoare de 2,96 milioane de euro care va fi implementat. De notat că, după cucerirea titlului în China, "Oli" a primit și un bonus de performanță uriaș din partea conducătorilor, în valoare de 3 milioane de dolari, apoape jumătate din salariul său.

Jucătorii care nu respectă regulile riscă o interdicție de 2 ani din fotbalul mondial

Toate aceste noi reguli vor trebui respectate de către toată lumea, altfel Federația va aplica măsuri drastice. Jucătorii cu salarii prea mari, care nu vor fi de acord cu noul plafon, riscă să primească o interdicție severă. Mai mult, cei care vor încerca eventuale fraude în acest sens riscă să fie excluși din fotbalul mondial pe o perioadă de 2 ani.
De asemenea, și cluburile vor avea de suferit în acest caz, riscând o depunctare de la 6 la 24 de puncte în campionatul Chinei.
"Nu contează cât de mare este clubul sau cât de celebru este jucătorul, noi vom implementa cu strictețe regulile, fără milă. Nu ne puneți la încercare ambiția!", a fost mesajul radical al lui Chen Xuyuan, președintele Federației Chineze.
https://i.eurosport.com/2020/12/15/2955819.jpg
Fotbal
U-LU-I-TOR! "Robotul" Haaland are un rival: fotbalistul de la o mare echipă care are cifre similare
ACUM 26 MINUTE
UEFA Europa Conference League
Rangelo Janga, eroul CFR-ului cu Slavia: "Am luptat ca leii"
ACUM O ORĂ