Cosmin Olăroiu a devenit campion în China, pe banca lui Jiangsu Suning, după ce a învins în finala campionatului echipa lui Fabio Cannavaro, Guangzhou Evergrande.
A fost primul titlu cucerit de Jiangsu, în istoria de 62 de ani a clubului. Performanța bifată reprezintă și o reușită personală impresionantă pentru Cosmin Olăroiu. "Oli" a devenit primul tehnician român care devine campion în 4 țări diferite. De-a lungul carierei, antrenorul de 51 de ani a mai cucerit titlul în România (cu FCSB), Arabia Saudită (cu Al Hilal) și Emiratele Arabe Unite (Al Ain și Al Ahli).

Pleacă Olăroiu din China?

Romanian Liga I
Dan Petrescu, un car de nervi după ce a luat al 5-lea titlu cu CFR: "Toată țara mă injură!"
ACUM 19 MINUTE
Pentru performanța uriașă înregistrată pe banca tehnică a lui Jiangsu Sunining, patronul clubului chinez a promis că îi va oferi un bonus uriaș lui Olăroiu, în valoare de 3 milioane de dolari. Așadar, aproape jumătate din salariul său anual - 7 milioane de dolari. Doar că lucrurile nu stau atât de roz pe cât ne-am aștepta. Antrenorul român voia investiții la nivel de lot, pentru ca formația sa să devină o forță în toată Asia, însă lucrurile nu stau foarte bine din punct de vedere financiar. În aceste condiții, Olăroiu a dat de înțeles că e tentat să renunțe.
"Ne-am confruntat cu probleme în faţa adversarelor, dar ne-am confruntat şi cu probleme din interiorul clubului nostru, iar acest lucru m-a dezamăgit puţin după finală, deşi am câştigat.
Vreau să câştig şi voi merge mereu acolo unde există dorinţă de victorie, la cluburi care au această dorinţă. De obicei, când nu văd acest lucru, nu îmi place să mai rămân. Până acum nu am discutat cu nimeni de la club, dar vom vedea în zilele următoare ce vom face pentru sezonul viitor şi voi decide după aceea", a spus Olăroiu, citat de Reuters India.
Declarațiile tehnicianului român vin în contextul în care, după titlul istoric cucerit în China, a dezvăluit că și-ar dori să revină în Europa și să preia o echipă cu un proiect interesant, unde să facă performanță.
Olăroiu a sosit la Jiangsu Suning în 2018. Contractul său mai este valabil până anul viitor. Totuși, patronul clubului a lăsat de înțeles că Olăroiu va mai rămâne mult timp pe banca tehnică a lui Jiangsu.
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
ACUM 9 ORE
Liga
Ce opțiuni mai are Real Madrid pentru postul de atacant după ce a rămas fără Mbappe și Haaland
ACUM 15 ORE