Deși troicolorii au fost la egalitate de puncte cu adversarii lor, neozeelandezii merg mai departe datorită golaverajului superior.

Alex Dobre, după eliminarea de la Tokyo

Alex Dobre a participat la conferința de după meciul cu Noua Zeelandă și a vorbit despre experiența de la Jocurile Olimpice. Fotbalistul s-a declarat mândru că a reprezentat România la Tokyo și spune că toți jucătorii au dat 100% pentru echipa națională.
Olympic Games
Ce performanță incredibilă a reușit Dani Alves după cucerirea aurului olimpic la Tokyo
08/08/2021 LA 07:19
"Sunt fericit că am făcut parte din echipa României pentru Jocurile Olimpice. Sunt mulțumit de noi, am dat totul, sută la sută la fiecare meci. Am fost uniți ca frații în această perioadă.
A fost greu să ne adaptăm cu fusul orar, cu alimentația, drumul până în Japonia. Dar un lucru e sigur: fiecare jucător a vrut să dea totul la fiecare meci. Am învățat multe din această competiție, am căpătat experiență care ne va ajuta pe viitor.
Nu mai există echipe slabe, toate naționalele sunt foarte puternice, cu jucători în campionate tari. Acum tebuie să ne întoarcem la echipele de club și să arătăm ce putem.", a spus Alex Dobre după meciul cu Noua Zeelandă.
România a marcat un singur gol la Jocurile Olimpice și a obținut 4 puncte, insuficient însă, pentru a merge în sferturi.
Echipa antrenată de Rădoi a câștigat partida de debut cu Honduras, scor 1-0, după care a pierdut cu 0-4 meciul cu Coreea de Sud.
Ultima partidă, cea cu Noua Zeelandă, s-a terminat 0-0, iar neozeelandezii merg mai departe, alături de coreeni, datorită golaverajului mai bun.
Clasament final în grupa B
  • Coreea de Sud 6p, golaveraj 10-1
  • Noua Zeelandă 4p, 3-3
  • România 4p, 1-4
  • Honduras 3p, 3-9
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games
Tokyo 2020 - Brazil vs Spain - Fotbal – Rezumate de la Olimpiadă
07/08/2021 LA 15:40
Olympic Games
Brazilia este din nou campioană olimpică la fotbal masculine, după victoria cu Spania
07/08/2021 LA 14:48