România a debutat la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu o victorie, scor 1-0, în fața reprezentativei statului Honduras. În al doilea meci din grupele competiției, "tricolorii" vor întâlni echipa Coreei de Sud.
Înaintea acestei partide, căpitanul 'tokyotricolorilor' a vorbit pentru site-ul Federației Române de Fotbal despre prestația românilor din meciul cu Honduras, punctând că diferența a fost făcută de determinarea jucătorilor lui Mirel Rădoi.
"A fost un meci greu, n-am câștigat cu noroc, a fost vorba despre sacrifiu, am muncit din primul minut până în ultimul. Suntem un grup nou, toți care au venit s-au adaptat foarte repede. Era important să facem grupul, pentru că echipa de tineret s-a bazat mult pe unitate și devotament pentru România. Am vorbit, am zis că trebuie să cântăm tare la imn, cred că asta ne-a dat un avantaj în fața celor din Honduras.
Olympic Games
Ce performanță incredibilă a reușit Dani Alves după cucerirea aurului olimpic la Tokyo
08/08/2021 LA 07:19
A fost o partidă de sacrificiu, asta s-a văzut. În repriza a doua, am căzut puțin fizic. E vorba despre pregătire, cei din Honduras aveau două săptămâni de pregătire în plus. În ultimele 30 de minute, am strigat la toată lumea că trebuie să obținem victoria", a declarat Marius Marin, care este convins că 'tokyotricolorii' s-ar putea impune și în fața coreenilor, dacă vor fi dispuși să se sacrifice încă o dată.
"Este un meci foarte greu cu Coreea de Sud, a pierdut cu Noua Zeelandă, dar au controlat jocul. Trebuie să arătăm atitudine pe teren și sacrificiu. Coreea de Sud aleargă mult, pasează mult, dat atitudinea bate talentul."
Căpitanul naționalei olimpice a României a comentat și cum a resimțit schimbarea de post din meciul cu Honduras, când a evoluat ca fundaș central într-un sistem cu 3 stoperi.
"A fost prima dată când am jucat fundaș central, dar nu mai contează aici unde joc, și în poartă aș juca. E cea mai frumoasă experiență, nu te mai gândești la rolul în care joci, vrei doar să faci performanță", a spus Marin, conform sursei citate.

Românii vor juca în alb

România va juca în echipamentul alb complet împotriva Coreei de Sud, după cum s-a stabilit la ședința tehnică. Adversarii echipei lui Mirel Rădoi vor juca în roșu complet, aceștia refuzând să facă fotografia obișnuită, cu ambele echipamente, invocând contextul Covid-19. Potrivit site-ului FRF.ro, acest lucru nu i-a surprins pe cei din delegația României, mai ales că jucătorul coreenilor "Lee Dong-gyeong l-a lăsat cu mâna întinsă pe adversarul Wood la finalul înfrângerii cu Noua Zeelandă".
Partida dintre România și Coreea de Sud este programată duminică, de la ora 14:00, și va fi transmisă în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player, dar și pe Eurosport.ro, în format LIVE TEXT & VIDEO.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games
Tokyo 2020 - Brazil vs Spain - Fotbal – Rezumate de la Olimpiadă
07/08/2021 LA 15:40
Olympic Games
Brazilia este din nou campioană olimpică la fotbal masculine, după victoria cu Spania
07/08/2021 LA 14:48