România a ratat calificarea în sferturile de finală ale competiției de fotbal de la Jocurile Olimpice după ce, în ultimul meci din grupă, jucătorii lui Mirel Rădoi au remizat cu Noua Zeelandă, scor 0-0. Naționala olimpică a României și-a încheiat parcursul la această ediție a Jocurilor Olimpice, prima după 57 de ani, pe locul 3 în grupa B, cu 4 puncte.
La finalul partidei cu Noua Zeelandă, Marian Aioani, unul dintre cei mai buni jucători din echipa lui Rădoi, a declarat că adversarii au avut astăzi și puțin noroc.
"Poate că a fost o zi cu noroc pentru portarul lor... N-ați văzut, la capul lui Marin i-a rămas mingea între picioare. Noi știm că am luptat și am muncit să ajungem aici... Atât am putut acum.
Olympic Games
Ce performanță incredibilă a reușit Dani Alves după cucerirea aurului olimpic la Tokyo
08/08/2021 LA 07:19
Rămânem cu o experiență în plus, a fost un turneu frumos, ne-am bucurat de el, de fotbal. Am încercat să ne calificăm mai departe, dar din păcate atât s-a putut. Nu cred că au fost mai buni decât noi, ci doar că și golaverajul din meciul trecut și-a spus cuvântul", a spus Aioani la TVR.

"Am venit cu gândul de a ne bate la o medalie!"

La rândul său, Virgil Ghiță a mărturisit că în rândul jucătorilor planează o părere de rău, dar a punctat că este mândru de simpla prezență la această competiție olimpică.
"Nu pot să zic că e o dezamăgire, dar ne-a lăsat un gust amar. Am fost pregătiți fizic pentru meci, am dat și ultima picătură de energie, dar și ei sunt fotbaliști, și-au făcut treaba și s-a terminat 0-0. Nu pot să zic că s-a văzut vreo diferență de valoare. Și noi avem jucători valoroși, dar trebuie să schimbăm ceva sus, în mentalitatea noastra, pentru că așa cum am jucat azi trebuia să jucăm și în meciul cu Coreea de Sud, dar n-am făcut-o și asta ne-a costat calificarea.
Ne pare extrem de rău că nu ne-am calificat. Am venit aici cu gândul de a ne bate, de ce nu, la o medalie. Cred că s-a văzut că ne-am dorit foarte mult calificarea, dar până la urmă câștigul este chiar și numai participarea la această competiție grandioasă. Rămânem cu o amintire foarte frumoasă, cu meciurile foarte bune, cu amintirea jucătorilor și a echipelor pe care le-am întâlnit. O să avem ce povesti în viitor", a declarat Ghiță.

Jocurile Olimpice, fotbal: Rezumatul meciului România - Noua Zeelandă 0-0

Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games
Tokyo 2020 - Brazil vs Spain - Fotbal – Rezumate de la Olimpiadă
07/08/2021 LA 15:40
Olympic Games
Brazilia este din nou campioană olimpică la fotbal masculine, după victoria cu Spania
07/08/2021 LA 14:48