Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Honduras – România 0-1 LIVETEXT. Tricolorii s-au impus în primul meci de la Tokyo

Irina Aldea

Actualizat 22/07/2021 la 15:53 GMT+3

Honduras - România la Jocurile Olimpice. Tricolorii lui Mirel Rădoi au câștigat cu 1-0 partida cu Honduras.

Honduras - Romania la Jocurile Olimpice

Credit imagine: Eurosport

Honduras - România 0-1 LIVETEXT

Min 59. Ocazie România. Dobre a trimis însă mingea peste poartă dintr-o poziție excelentă.
Min 57. Hondurienii fac o dublă schimbare: Au intrat Palma și Reyer în locul lui Rivas și Rodriguez.
picture

Jocurile Olimpice: Romania deschide scorul cu Honduras dupa un autogol

Min 45+1. GOOOOOOL ROMÂNIA!! Centrarea lui Ciobanu i-a pus în dificultate pe honduerieni iar devierea lui Oliva a fost decisivă.
Min 25. Partida este una echilibată în continuare, tricolorii sunt cei care par să conducă ostilitățile, fără să își creeze însă vreo ocazie importantă. România a avut o posesie de 51%, însă fără niciun șut pe poartă până acum.
Min 10. Prima ocazie a meciului aparține celor de la Honduras! Marian Aioani a reușit să respingă, destul de greu, cu piciorul, un șut deviat al lui Carlos Pineda. Meciul s-a mai echilibrat.
Min 5. România a început mai bine partida, tricolorii sunt cei care au balonul și sunt mai prezenți în jumătatea adversă.
Min 1. A început partida din Japonia! Hai România!
Echipele de start
ROMÂNIA: 12.Aioani – 3. Fl. Ștefan, 6. Ghiță, 4. Pașcanu 14. Rațiu - 10. Ciobanu, 18. Dulca, 8. M. Marin (cpt), – 20. Dobre, 9. Ganea, 11. V. Gheorghe
Rezerve: 1. Popa, 2. Boboc, 5. Băluță, 13. Florescu, 17. R. Grigore, 19. Sîntean, 21. Sefer.
Selecționer: Mirel Rădoi
12:20 Update | Tricolorii sunt în drum spre stadion, acolo un de totul este pregătit. Iată cum arată vestiarul României de la Kashima Stadium.
Imagini din vestiarul României înaintea meciului cu Honduras (sursa foto: frf.ro)
12:00 Update | Tricolorii au plecat către stadionul din Kashima, unde în mai puțin de 2 ore vor debuta la Jocurile Olimpice. Pagina oficială de Facebook a echipei naționale a postat un videoclip de la plecarea jucătorilor de la Hotel.
11:00 Update | Un întreg oraș japonez susține delegația tricoloră de la Jocurile Olimpice! Este vorba despre Musashino, un oraș de aproape 150.000 de locuitori situat în apropiere de Tokyo. Acesta este înfrățit de 25 de ani cu Brașovul, astfel că susținerea locuitorilor pentru România se explică astfel.
10:00 Update | Înainte de partida cu Honduras, tricolorii olimpici au avut parte de o surpriză din partea gazdelor japoneze. Angajații prefecturii Ibaraki, unde se află Kashima, le-au dăruit un tricolor cu mesajele lor de susținere!
09.00 Update | Au mai rămas câteva ore până la debutul naționalei României la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Pe iste-ul frf.ro apar informații proaspete din Japonia, care arată că totul este pregătit în tabăra tricolorilor. Inclusiv ghetele de joc.
Ghetele de joc ale tricolorilor înainte de România - Honduras (sursa foto:frf.ro)
Știrea inițială
România debutează joi la Jocurile Olimpice de la Tokyo în compania reprezentativei din Honduras, de la ora 14:00 (ora României). Confruntarea programată la Kashima va fi comentată de Ion Alexandru şi de expertul Eurosport, Lucian Sănmărtean, care a explicat cât de mult înseamnă pentru el această experiență. Pentru tricolori, partida de joi are o miză uriașă, nu doar cu privire la ieșirea din grupe, ci pentru ocuparea locului întâi.
picture

Honduras - România la Jocurile Olimpice 2020, joi, 22 iulie, de la ora 14, pe Eurosport 2

România e favorita grupei (evoluăm alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud și Honduras) şi are a 7-a şansă să câştige trofeul, potrivit bookmakerilor. Chiar dacă moralul echipei noastre este sus, Rădoi nu se va putea baza pe toți jucătorii pe care i-a dorit încă de la început, asta pentru că cluburile din Liga 1 nu au fost dispuse să renunțe la jucători pentru Jocurile Olimpice.

Tokyo 2020 | România joacă joi la Jocurile Olimpice cu Honduras, după o pauză de 57 de ani

Dacă va trece de faza grupelor, echipa antrenată de Mirel Rădoi va juca în sferturile de finală - în funcţie de locul ocupat-, cu ocupanta poziţiei 1 sau 2 din grupa A (una dintre Japonia, Africa de Sud, Mexic și Franța). Ca atare, este esențial să ne câştigăm grupa, pentru a evita Franţa, marea favorită a grupei. Într-o confruntare cu Japonia, Africa de Sud sau Mexic, tricolorii ar pleca având şanse bune, astfel că drumul spre semifinale pare deschis în acest moment.
  • Jocurile Olimpice continuă joi, 22 iulie, în direct pe Eurosport. Programul transmisiunilor este aici.
În penultimul act, însă, am întâlni una dintre Spania, Argentina, Brazilia sau Germania, iar misiunea devine aproape imposibilă. România s-a calificat la turneul final al Jocurilor Olimpice datorită performanței obținute în urmă cu doi ani, când sub conducerea lui Mirel Rădoi, echipa națională sub 21 de ani a ajuns în semifinalele EURO U21, pierzând în fața Germaniei la capătul unui parcurs entuziasmant.
De partea cealaltă, Honduras a obținut în luna martie a patra calificarea consecutivă la Jocurile Olimpice, după ce a jucat finala turneului de calificare, pierdută la penalty-uri cu Mexic (1-1 după timpul regulamentar, 4-5 după penalty-uri). Echipa antrenată de Miguel Falero a avut în componență jucători care evoluează în SUA, Honduras, Panama și Chile, dar și un fotbalist legitimat în Serie B, la Reggina. Cel mai bine cotat jucător al lor e atacantul Douglas Martinez (23 de ani, Real Salt Lake City), care valorează 600.000 de euro.

Tokyo 2020 | Mirel Rădoi nu crede că România este favorită la câștigarea grupei

Selecționerul României, Mirel Rădoi, a prefațat partida împotriva celor din Honduras, din cadrul debutului la Jocurile Olimpice.El a explicat că nu este sigur în privința echipei de start pe care o va trimite contra nord-americanilor: "Mai avem două posturi de clarificat pentru titularizare, în rest știm echipa pentru mâine. Mai avem antrenamentul din această seară, iar mâine la prânz vom definitiva primul 11. În mare, însă, cunoaștem echipa de start".
Întrebat pe cine vede favorită la primul loc în grupă, Mirel Rădoi a nominalizat Coreea de Sud: "Coreea de Sud e favorită la locul 1 în această grupă pentru că au avut nevoie de mai puțin timp să se adapteze la fusul orar, cunosc particularitățile acestei zone unde jucăm, formează un lot foarte competitiv și puternic. Totodată, selecționerul lor este foarte bun. Celelalte 3 echipe cred că ne vom lupta pentru poziția secundă în grupă", a dezvăluit Rădoi.

Tokyo 2020 | Brigadă de arbitri controversată la Honduras - România, de la Jocurile Olimpice

FIFA a anunțat miercuri ce brigadă de arbitri va conduce partida dintre Honduras și România. La centru va fi uruguayanul Leodan Gonzalez (38 de ani), iar asistenții vor fi Nicolas Taran și Richard Trinidad. Arbitru de rezervă va fi Ismail Elfath, din SUA.
Important de precizat este că selecționerul reprezentativei U23 din Honduras, Miguel Falero (64 de ani), este tot uruguayan, la fel ca oficialii delegați să arbitreze meciul de joi de la Kashima.
Honduras - România

Tokyo 2020 | Cum arată lotul României U23 pentru Jocurile Olimpice

  • PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța), Mihai Popa (Astra), Ștefan Târnovanu (FCSB);
  • FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo București), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (Farul Constanța), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Radu Boboc (Farul Constanța), Florin Ștefan;
  • MIJLOCAȘI: Andrei Ciobanu (Farul Constanța), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Dobre (Dijon/Franța), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluță (Brighton/Anglia), Eduard Florescu (FC Botoșani), Antonio Sefer (Rapid București);
  • ATACANȚI: George Ganea (Farul Constanța), Andrei Sîntean (Hermannstadt).

Tokyo 2020 | Echipe probabile Honduras U23 – România U23, Jocurile Olimpice

  • Honduras U23: Guity – Melendez, Maldonado, J. Garcia, Decas – A. Reyes, C. Pineda – J. Pinto, R. Rivas, E. Rodriguez – Benguche
  • România U23: Aioani – A. Ratiu, Pascanu, V. Ghiță, Boboc – A. Ciobanu, Dulca, M. Marin – A. Dobre, G. Ganea, V. Gheorghe
Honduras - România, Jocurile Olimpice 2020

Tokyo 2020 | Program România la Jocurile Olimpice

  • Honduras - România - joi, 22 iulie, ora 14:00 (Kashima)
  • România - Coreea de Sud - 25 iulie, ora 14:00 (Kashima)
  • România - Noua Zeelandă - 28 iulie, ora 11:30 (Sapporo)
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Honduras - România, primul meci al tricolorilor după 57 de ani la Jocurile Olimpice e LIVE pe Eurosport 2 și Eurosport Player și are acoperire totală pe eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo