Echipa olimpică a României a fost învinsă în al doilea meci de la Jocurile Olimpice. 'Tokyotricolorii' au fost învinși de reprezentativa Coreei de Sud, cu scorul de 4-0.
Românii au început bine partida, cu o ocazie importantă a lui Virgil Ghiță, care a trimis cu capul peste poartă, după o pasă bună a lui Andrei Ciobanu.
Ulterior, asiaticii au început dominarea, având cele mai mari ocazii la poarta lui Marian Aioani. Goalkeeper-ul României a intervenit bine în mai multe momente ale meciului, însă nu a putut evita autogolul lui Marius Marin din minutul 28.
Olympic Games
Ce performanță incredibilă a reușit Dani Alves după cucerirea aurului olimpic la Tokyo
08/08/2021 LA 07:19
După doar 7 minute, 'tokyotricolorii' au avut o ocazie bună de a egala, după o lovitură liberă indirectă din 8 metri. Ciobanu a primit balonul de la Marin, însă șutul fotbalistului l-a lovit pe portarul sud-coreean, care a respins mingea în față.
Până la pauză, asiaticii au trecut pe lângă golul 2. În minutul 45, Aioani a scăpat mingea printre picioare după o centrare, dar din fericire balonul s-a lovit de bară și a ajuns în brațele portarului nostru.
Din păcate, finalul primei reprize a adus pentru România eliminarea lui Ion Gheorghe, care a încasat al doilea cartonaș galben, fiind eliminat în partida sa de debut la Jocurile Olimpice.

Meciul decisiv, miercuri, de la ora 11:30

După pauză, coreenii au dominat jocul, având două ocazii încă din primele minute, însă Aioani a fost atent. Asiaticii și-au dublat avantajul pe tabelă în minutul 59, când Dong-Gyeong Lee a trimis un șut din afara careului, care a fost deviat, luându-l prin surprindere pe goalkeeper-ul României.
În minutul 84, Kang-In Lee a transformat o lovitură de la 11 metri acordată după un fault în careu al lui Ricardo Grigore. Aioani a fost aproape de a prinde balonul, însă nu s-a putut opune golului. Scorul final al partidei a fost stabilit în minutul 90, de același jucător sud-coreean.
În urma acestui rezultat, echipa lui Mirel Rădoi, care era pe locul 1 al grupei B înainte de startul partidei, a picat pe a patra poziție, fiind la egalitate de puncte cu celelalte trei naționale, Coreea de Sud, Honduras și Noua Zeelandă, departajarea făcându-se pe baza golaverajului.
Ultimul meci din faza grupelor, decisiv pentru calificarea în sferturile Jocurilor Olimpice, este programat miercuri, de la ora 11:30, când România se va duela cu Noua Zeelandă, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games
Tokyo 2020 - Brazil vs Spain - Fotbal – Rezumate de la Olimpiadă
07/08/2021 LA 15:40
Olympic Games
Brazilia este din nou campioană olimpică la fotbal masculine, după victoria cu Spania
07/08/2021 LA 14:48