Pentru echipa antrenată de Mirel Rădoi, singura variantă pentru calificare este victoria. Orice alt rezultat, îi trimite acasă pe tricolori.

Marian Aioani, mesaj pentru contestatari

Portarul echipei naționale olimpice de fotbal a României, Marian Aioani, a oferit un interviu pentru GSP.ro și a vorbit despre meciul decisiv cu Noua Zeelandă.
Olympic Games
Ce performanță incredibilă a reușit Dani Alves după cucerirea aurului olimpic la Tokyo
08/08/2021 LA 07:19
Aioani mărturisește că nu-l intersează modul în care ar obține victoria, importantă este calificarea în sferturi.
"Din păcate pentru noi a fost o seară tristă. Am adormit foarte târziu. Primul gând după meci a fost să îmi refac puterile. Urmează o finală, cu Noua Zeelandă. Vom face tot ce depinde de noi ca să mergem mai departe. A fost complicat pentru că a fost acea eliminare. Acolo s-a făcut diferența. E normal ca apoi să te domine. Ținând cont că e colegul meu de cameră (n.r. Ion Gheorghe), am discutat. A fost foarte supărat. Noi, colegii, suntem alături de el.
Poate, într-o oarecare măsură, contează și pregătirea fizică, dar meciul următor trebuie să dăm ce e mai bun și să o scoatem la capăt. Nu ne-am mai întălnit cu ei, dar uitați ce jucători au. Un Wood, jucători care joacă și se antrenează la echipe importante. I-am analizat, sunt o echipă arțăgoasă, se organizează bine pe faza defensivă, joacă cu mingi lungi pe contraatac. Nu trebuie să câștigăm cu 4-0, să mulțumim pe toată lumea. Contează doar cele 3 puncte și calificarea.", a spus Aioani pentru sursa citată.
România a primit și o veste bună. Căpitanul Noii Zeelande, Winston Reid, nu va juca contra tricolorilor, el suferind o accidentare la genunchi.

Toatele echipele din grupa B luptă pentru calificare

În grupa B de la Tokyo, toate cele 4 echipe au câte 3 puncte după 2 meciuri și păstrează șanse de calificare pentru ultimul meci.
România a câștigat prima partidă contra Hondurasului, scor 1-0, iar cel de-al doilea meci, l-a pierdut la scor în fața Coreei de Sud, 0-4.
De partea cealaltă, Noua Zeelandă a câștigat surprinzător în prima partidă cu Coreea de Sud, scor 1-0, iar cel de-al doilea meci au pierdut cu 2-3 în fața Hondurasului.
Ultimul meci din faza grupelor, decisiv pentru calificarea în sferturile Jocurilor Olimpice, este programat miercuri, de la ora 11:30, când România se va duela cu Noua Zeelandă, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games
Tokyo 2020 - Brazil vs Spain - Fotbal – Rezumate de la Olimpiadă
07/08/2021 LA 15:40
Olympic Games
Brazilia este din nou campioană olimpică la fotbal masculine, după victoria cu Spania
07/08/2021 LA 14:48