Luni, echipa olimpică de fotbal a României a plecat din cantonamentul din Kashima, mutându-se la Sapporo, acolo unde va pregăti meciul cu Noua Zeelandă, partidă decisivă pentru calificarea în sferturile de finală ale competiției de la Tokyo.
Potrivit site-ului Federației Române de Fotbal, "la nici o oră după sosirea la Keio Plaza din Sapporo, noul cantonament al României în faza grupelor, 'tokyotricolorii' s-au îndreptat deja spre prima ședință de pregătire din cele două programate de organizatori până la meciul cu Noua Zeelandă.
Complexul sportiv impozant Atsubetsu Park se află la 30 de minute cu autocarul față de cantonament, la ieșire din Sapporo, chiar lângă autostradă. Un scurt drum prin pădure și apoi răsare stadionul Atsubetsu, iar lângă el, terenurile de antrenament. Pe unul dintre ele s-a desfășurat ședința noastră de pregătire, pe un altul s-a pregătit, în același timp, Africa de Sud."
Olympic Games
Ce performanță incredibilă a reușit Dani Alves după cucerirea aurului olimpic la Tokyo
08/08/2021 LA 07:19
https://i.eurosport.com/2021/07/27/3183307.jpg
Conform sursei citate, antrenamentul jucătorilor români s-a întins pe parcursul a circa 60 de minute, staff-ul tehnic optând pentru un program de readaptare la efort și refacere.
La hotelul din Sapporo la care sunt cazați, 'tokyotricolorii' și membrii staff-ului României nu au voie să iasă din camere decât pentru masă și antrenament, nu pot folosi singuri liftul, controlul fiind deținut de personalul organizatoric, și au un singur culoar pe care pot circula, de la cameră la autocar și înapoi.

Luptă crâncenă pentru calificare

Toate echipele din grupa B, grupa României la Tokyo, au câte 3 puncte după primele două meciuri și păstrează șanse de calificare înaintea ultimei partide. 'Tokyotricolorii' au câștigat primul meci contra Hondurasului, scor 1-0, în timp ce a doua partidă a fost pierdută în fața Coreei de Sud, scor 0-4.
De partea cealaltă, Noua Zeelandă a câștigat surprinzător în prima etapă, cu Coreea de Sud, scor 1-0, iar în cel de-al doilea meci a pierdut cu scorul de 2-3 în fața echipei din Honduras.
Ultimul meci din faza grupelor, decisiv pentru calificarea în sferturile de finală de la Jocurile Olimpice, este programat miercuri, de la ora 11:30, când România se va duela cu Noua Zeelandă, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player, dar și pe site-ul eurosport.ro.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games
Tokyo 2020 - Brazil vs Spain - Fotbal – Rezumate de la Olimpiadă
07/08/2021 LA 15:40
Olympic Games
Brazilia este din nou campioană olimpică la fotbal masculine, după victoria cu Spania
07/08/2021 LA 14:48