România a debutat la Jocurile Olimpice de la Tokyo cu o victorie muncită împotriva celor de la Honduras, scor 1-0, grație unui autogol al hondurienilor în primul minut de prelungire al primei reprize.
Pentru restul meciului, tricolorii nu au impresionat însă au dovedit spirit de luptă și au închis excelent culoarele către poartă.
Așadar după acest prim pas cu dreptul, urmează o înfruntare, teoretic, mai dificilă, cea cu Coreea de Sud. Meciul se va disputa tot la Kashima, duminică 25 iulie de la ora 14:00, în direct pe Eurosport 2.
Olympic Games
Ce performanță incredibilă a reușit Dani Alves după cucerirea aurului olimpic la Tokyo
08/08/2021 LA 07:19
Cei de la FRF.ro au pregătit cinci informații despre viitorul adversar al tricolorilor înainte de marele meci.

Jocurile Olimpice: Romania deschide scorul cu Honduras dupa un autogol

România - Coreea de Sud la Jocurile Olimpice. Ce trebuie să știm despre sud-coreeni

CALIFICARE. A câștigat grupa preliminară organizată în Cambodgia după 6-1 cu gazdele, 8-0 cu Taipei și 2-2 cu Australia. La turneul final de calificare din Thailanda a câștigat din nou grupa, de data aceasta după 1-0 cu China, 2-1 cu Iran și 2-1 cu Uzbekistan. Drumul spre primul titlu de campioană U23 a Asiei a continuat prin 2-1 cu Iordania, 2-0 cu Australia și 1-0 cu Arabia Saudită.
EXPERIENȚĂ. Are 7 prezențe la Jocurile Olimpice, consecutive, între edițiile 1992 și 2016. În patru rânduri s-a oprit în faza grupelor, de două ori a ajuns în sferturile finală iar în 2012 a câștigat medalia de bronz după eliminarea Marii Britanii în sferturi, 0-3 cu Brazilia și 2-0 cu Japonia. La ultima ediție a câștigat grupa cu Germania, Mexic și Fiji, pierzând însă 0-1 cu Honduras.
DEBUT. Au pierdut cumva surprinzător cu Noua Zeelandă la startul grupei, 0-1. Atât valoarea lotului, cât și avantajele unei adaptări facile la fusul orar și umiditate fiind anulate. Au dominat însă autoritar partida, la nivel de posesie, șuturi spre poartă și cornere, cu un 4-4-1-1 foarte mobil în ofensivă. Au primit golul în minutul 70, la practic singura fază periculoasă a adversarilor.
LOT. Din cei 22 de jucători, 20 provind din fotbalul intern. Estimat la 30 de milioane de euro, este cel mai bine cotat lot, peste România (17), Noua Zeelandă (14) și Honduras (4), cu 5 fotbaliști de peste 1 milion de euro dincolo de “stranieri”. Mijlocașul ofensiv Lee Kang-In de la Valencia, un star în devenire de doar 20 de ani, alături de vârful Hwang de la Bordeaux, 28 de ani, reprezintă numele de referință ale asiaticilor.
SELECȚIONER. Sud-coreeanul Kim Hak-Bum (61 ani) pregătește din 2018 reprezentativa olimpică, an în care a câștigat și Jocurile Asiei la acest nivel de vârstă. Anterior a pregătit cluburi din țara natală și China, devenind campion al Coreei de Sud în 2006 cu Seongnam.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Olympic Games
Tokyo 2020 - Brazil vs Spain - Fotbal – Rezumate de la Olimpiadă
07/08/2021 LA 15:40
Olympic Games
Brazilia este din nou campioană olimpică la fotbal masculine, după victoria cu Spania
07/08/2021 LA 14:48