După un debut perfect în fața Germaniei la reeditarea finalei de la Rio din 2016, Brazilia a terminat la egalitate meciul cu Coasta de Fildeș din cadrul grupei B, scor 0-0. Campioana olimpică din 2016 a jucat mai bine de o oră în inferioritate numerică după ce Douglas Luiz a fost eliminat de arbitrul american Ismail Elfath.
În minutul 14, mijlocașul celor de la Aston Villa, Douglas Luiz, a primit un cartonaș galben după ce l-ar fi faultat pe ivorianul Max Gradel. După ce arbitrul Ismail Elfath a revăzut faza la monitorul VAR, acesta i-a acordat cartonașul roșu lui Luiz.

Eliminarea incredibilă a lui Douglas Luiz, în meciul Brazilia-Coasta de Fildeș de la Tokyo

Olympic Games
Ce performanță incredibilă a reușit Dani Alves după cucerirea aurului olimpic la Tokyo
08/08/2021 LA 07:19
După meci, mijlocașul brazilian a postat pe Twitter în care le mulțumește colegilor săi pentru efortul pe care l-au depus după eliminarea sa. De asemenea, după ce a revăzut faza, Luiz consideră în continuare că eliminarea sa a fost nedreaptă. "Îi mulțumesc întregului grup pentru efortul de a juca cu un jucător mai puțin, nu este ușor. Am reușit să menținem egalitatea și chiar am avut șanse să câștigăm meciul. Vorbind despre eliminare: am văzut imaginile imediat după meci și, la rece, nu mi se pare corectă decizia", a scris Douglas Luiz în mesajul postat pe Twitter.
În partida de astăzi, încheiată cu scorul de 0-0, arbitrul Ismail Elfath a mai acordat un cartonaș roșu. În minutul 79 al întâlnirii, americanul l-a eliminat pe ivorianul Eboue Kouassi după ce i-a arătat al doilea cartonaș galben în minutul 79. Brazilia și Coasta de Fildeș se află la egalitate de puncte după primele două meciuri, cu câte 4 puncte fiecare. Cele două sunt urmate de Germania, care a strâns primele 3 puncte astăzi, după victoria cu 3-2 în fața naționalei din Arabia Saudită.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games
Tokyo 2020 - Brazil vs Spain - Fotbal – Rezumate de la Olimpiadă
07/08/2021 LA 15:40
Olympic Games
Brazilia este din nou campioană olimpică la fotbal masculine, după victoria cu Spania
07/08/2021 LA 14:48