Luni seară am asistat la un moment special în prima ligă turcă, acolo unde Omar Elabdellaoui, fotbalistul lui Galatasaray, a jucat pentru prima dată în acest sezon. Revenirea lui a fost cu noroc pentru gruparea cim-bom, care s-a impus cu 3-2 în partida cu Goztepe.
Ultimele 14 luni au fost cumplite pentru jucătorul nordic. Trecerea dintre anii 2020-2021 a fost una teribilă pentru jucătorul de 30 de ani al lui Galatasaray. Acesta a suferit un accident nefericit, după ce o petardă a explodat înainte să o poată arunca. Mijlocașul dreapta a suferit răni la mâini, dar și vederea i-a fost afectată destul de serios. Iniţial, doctorii au fost circumspecţi cu privire la recăpătarea totală a vederii şi s-au declarat rezervați cu privire la şansele acestuia de a mai putea juca fotbal.
După 423 de zile şi 11 intervenţii chirurgicale, chinul lui Elabdellaoui a luat sfârşit. Finalul partidei de aseară l-a găsit în lacrimi, mijlocaşul ştiind prea bine ce a pătimit pentru a reveni în tricoul Galatei.
Liga
Gareth Bale pleacă de la Real și e la un pas de retragere! Anunțul de ultim moment al agentului său
ACUM O ORĂ
"Medicul meu spunea că e una dintre cele mai grave afecțiuni din cei 35 de ani de carieră. A descris-o ca fiind de patru ori mai gravă decât una suferită de un soldat american orbit de o bombă în Afganistan", spunea jucătorul, într-un interviu anul trecut, în The Guardian.

Produs al lui City, Elabdellaoui a avut o carieră interesantă

Ajuns în 2020 la Galata, după o carieră impresionantă în Grecia, la Olympiacos, Elabdellaoui este căpitanul naționalei Norvegiei, unde a debutat în urmă cu 7 ani.
Produs al Academiei lui Manchester City, nordicul a fost împrumutat la Stromsgodset, Feynoord și Eintracht Braunschweig, înainte ca aceștia din urmă să îl transfere definitiv, în 2013.
4 titluri are Elabdellaoui în palmares, toate cu Olympiacos. La nivel de U21, el și-a condus naționala către medalia de bronz de la Europeanul din 2013. În acel an a debutat și pentru națioanala mare.
Căpitan al lui Olympiacos, mijlocașul dreapta a ales să dea curs unei alte provocări. A semnat cu Galatasaray, care i-a oferit un salariu impresionant: 4 milioane de euro pentru 3 ani.
Liga Campionilor UEFA
CFR Cluj ar putea da un adevărat tun financiar dacă ar ajunge în grupele Champions League
ACUM 2 ORE
Fotbal
"Furtună" la Timișoara, după ce Poli e aproape de retrogradarea în Liga a 3-a! Comunicatul clubului
ACUM 3 ORE