Bilel Omrani a fost unul dintre cei mai buni atacanți din Liga 1 în ultimii la 6 ani, perioadă în care a jucat exclusiv la CFR Cluj, club pe care a anunțat deja că îl va părăsi în această vară. Născut în Franța, jucătorul crescut de Marseille nu avea nicio șansă de a prinde naționala din Hexagon, deși a jucat la reprezentativele de juniori și tineret.
Astfel, acesta a acceptat să evolueze pentru naționala Algeriei, pentru care este eligibil datorită originilor sale. Aflat în vacanță, Omrani a fost sunat în urmă cu două zile de reprezentanții Federației Algeriene pentru a fi înștiințat că a fost convocat în premieră la națională, pentru primele meciuri din preliminariile Cupei Africii pe Națiuni, cu Uganda și Tanzania.
Citește și:
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
24/05/2022 LA 21:31

Omrani ratează convocarea la naționala Algeriei pentru că are pașaportul expirat

Atacantul va rata însă debutul la nivel internațional din cauza unei erori neobișnuite. Pașaportul algerian al lui Omrani este expirat și nu poate fi înnoit în timp util, astfel că jucătorul va trebui să mai aștepte până la a împărți vestiarul cu Ryiad Mahrez, cel mai reprezentativ jucător al Algeriei.
Dacă își va găsi o echipă unde să evolueze constant, iar oficialii algerieni nu se vor supăra prea tare pentru eroarea comisă acum, Omrani ar putea debuta la națională în toamnă, când Algeria are programate alte două meciuri din preliminariile Cupei Africii din 2024, ambele cu Niger.
Campioană a Africii în 2019, Algeria a dezamăgit la ediția din acest an, când nu a trecut de faza grupelor. Mahrez & Co au ratat apoi dramatic calificarea la Campionatul Mondial din Qatar, pierzând barajul contra Camerunului după prelungiri.
Fotbal
Schimbări importante în topul favoriților pentru Balonul de Aur 2022! Cine e noul lider al ierarhiei
26/04/2022 LA 07:07
World Cup Qualification CAF
Mahrez ratează Campionatul Mondial, după un gol primit de Algeria în minutul 120+4
30/03/2022 LA 06:21