Membru al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, Roa a fost mereu o persoană extrem de spirituală, iar acest lucru l-a ajutat foarte mult în carieră, după cum singur a punctat de nenumărate ori. Totuși, siguranța că anul 2000 va fi sinonim cu Apocalipsa, l-a privat de mutarea carierei. Manchester United tocmai se despărțise de Peter Schmeichel, legendarul portar danez, iar Roa era în fruntea listei de achiziții.
În acea perioadă la Mallorca, portarul sud-american impresiona meci de meci, lucru care l-a făcut titular indiscutabil în poarta Argentineni la Mondialul din Franța 1998. Considerat la acea vreme unul dintre cei mai în formă goalkeeperi din lume, Roa a luat o decizie de neînțeles pentru mulți în 1999: după finala Cupei Cupelor, cu Mallorca, Carlos a decis să se retragă și să se dedice bisericii, convins că va veni sfârșitul lumii. Pentru Unitde, ratarea transferului a fost o problemă, trebuind să se bazeze pe Mark Bosnich, până ce pe Old Trafford a sosit un alt portar cu pedigree, Fabien Barthez.
"La vremea aceea eram cu adevărat legat de religie și de studiul Bibliei. A fost o decizie dificilă de luat, dar în același timp mă gândisem mult la asta. Și familia mea a fost de acord cu mine. Anumite lucruri se întâmplă fără să știi vreodată de ce, sunt chestii personale și poți vorbi despre ele doar cu oamenii pe care îi ai lângă tine. La vremea respectivă, mulți oameni au spus o mulțime de lucruri și m-au etichetat, dar este din cauza ignoranței lor", a spus Roa pentru ilposticipo.it, pentru ca apoi să povestească și reacția celor de la Mallorca în momentul în care le-a spus decizia lui: "Cei de acolo au crezut că mă voi întoarce imediat și că vor mai câștiga mulți bani cu transferul meu, care era iminent".
Serie A
Cum va tolera Ronaldo acest "afront"? Un juventin, despre cel mai bun jucător al torinezilor
22/04/2020 LA 04:35
Concluzia lui Roa? A ales corect din punct de vedere spiritual, chiar dacă și-a refuzat visul de a evolua la Manchester United.
Totuși, și astăzi cred că a fost o decizie foarte bună la nivel spiritual. Dar, din punct de vedere sportiv nu a fost, pentru că am renunțat la fotbal în cel mai bun moment al carierei mele. Aș fi putut să devin și mai puternic, să am contracte mai bune și să ajung să joc în Anglia | Carlos Roa
După ce a înțeles că Apocalipsa nu va veni, Roa s-a întors la Mallorca, dar prestațiile sale au fost departe de cele avute înainte de retragerea provizorie. În 2002, a ajuns la modesta Albacete, pentru ca în 2006 să se retragă definitiv, de la Olimpo.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
ACUM 3 ORE
Liga
Ce opțiuni mai are Real Madrid pentru postul de atacant după ce a rămas fără Mbappe și Haaland
ACUM 10 ORE