Lothar Matthaus, legenda fotbalului german și deținătorul recordului de selecții la naționala Mannschaft-ului (150), a povestit pentru jurnaliștii de la Bild un episod foarte interesant. Rugat să spună câteva vorbe despre dispariția lui Diego Maradona, cu care s-a confruntat în 2 finale ale Campionatului Mondial (1986 și 1990), fostul mare internațional german a rememorat un episod din a 2 jumătate a anilor '80.
Matthaus le-a povestit jurnaliștilor cum a fost ademenit de oficialii lui Napoli cu 1 milion de mărci pentru a merge în sudul Italiei. Fostul mijlocaș a declarat că această încercare de convingere a sa să joace pentru Napoli a venit la inițiativa lui Diego Maradona, care l-a remarcat în finala mondialului din 1986 și apoi l-a dorit ca și coechipier.
"Ne cunoșteam doar din finala Cupei Mondiale din 1986, dar apoi Diego a trimis o delegație de la Napoli la Munchen. Un restaurant italian din Solln (un cartier din Munchen), care era închis sâmbăta, a fost deschis special pentru acea întâlnire secretă. Când am ajuns de la Koln, la ora 9 seara, după un joc în deplasare, patru italieni cu o servietă ne așteptau pe agentul meu și pe mine. Managerii de la Napoli mi-au spus că Diego îmi transmite salutări. El le-a cerut să mă semneze. Pentru a demonstra acea dorință, au deschis valiza. Conținutul: un milion de mărci. Suma era de 3 ori mai mare decât câștigam la Bayern.", a declarat Matthaus pentru Bild.
Fotbal
Adriano "s-a născut" din nou! "Ajunsesem la peste 100 kilograme". Ce l-a salvat și cum arată acum
21/12/2021 LA 06:04
https://i.eurosport.com/2020/11/26/2944014.jpg

Matthaus l-a refuzat pe Maradona

Matthaus a declarat că italienii îi oferiseră și un contract, iar dacă alegea să rămână la Bayern sau pleca într-un campionat diferit de cel al Italiei putea păstra banii fără nici un fel de compensație: "A existat și un contract pe care, dacă-l semnam, trebuia să merg la Napoli doar dacă alegeam Italia. Dacă m-aș fi mutat într-o altă ligă sau dacă rămâneam la Bayern, mi se permitea să păstrez milionul fără nicio compensație. Dar o servietă de bani nu era stilul meu. Gestul lui Diego, pe de altă parte, a însemnat enorm pentru mine."
Până la urmă, Matthaus a ajuns la Inter în 1988, unde a jucat 4 sezoane, câștigând un titlu de campion în Serie A (1988-1989) și un trofeul al Cupei UEFA (1990-1991). De asemenea, Matthaus s-a încoronat campion mondial cu naționala Germaniei în 1990, an în care a câștigat și Balonul de Aur.
Mulți specialiști au fost de părere că victoria Germaniei împotriva Argentinei, scor 1-0, din finala Cupei Mondiale din Italia (1990) a fost meritul lui Lothar Matthaus. Acesta l-a anihilat complet pe Diego Maradona pe tot parcursul jocului, iar fără aportul micuțului magician sud-americanii nu au reușit mare lucru în acel meci.
Serie A
Ibrahimovic și-a ales sportivii favoriți din toate timpurile! Pe cine preferă între Ronaldo și Messi
07/12/2021 LA 07:27
Fotbal
Maradona, comemorat pe 30 octombrie! Numele lui a răsunat în toată lumea
31/10/2021 LA 12:13