3 ani de glorie s-au terminat controversat pentru CFR Cluj. Echipa care a învins pe Celtic la Glasgow, care s-a impus în fața lui Lazio în Gruia și care a chinuit Sevilla în competiția pe care spaniolii au pus sechestru, s-a prăbușit într-un final apoteotic, într-o seară înghețată la Berna. Dan Petrescu a construit o fortăreață defensivă care în acest an 2020 foarte complicat s-a defectat odată cu accidentările, rând pe rând, a celor mai bravi soldați. Vincius, brazilianul care a dus greul defensivei și a terorizat adversarii prin venirile în atac, a cedat fizic într-un moment în care Dan Petrescu avea mai mare nevoie. Cestor n-a putut nici el să ajute, iar Burcă, fundașul transformat de Petrescu într-o soluție pentru națională, a fost ținut pe tușă mai multe săptămâni de coronovirus. Fără arma favorită, Dan Petrescu s-a predat după 3 ani în care a dat dovadă de luciditate și pragmatism într-un spațiu în care emoția întunecă de multe ori rațiunea.
Pe legendarul stadion Ramon Sanchez Pizjuan, CFR a fost doborâtă, în februarie, doar cu ajutorul VARului. În Elveția, Debeljuh a dat din ofsaid golul care putea aduce calificarea, dar arbitrii franceiz a greșit și a doua oară. Bălgrădean le-a dat posibilitatea să trimită pe Young Boys în primăvara Europa League după o fază complicată în care penalyul putea fi dat de maxim 49% dintre arbitri.

Young Boys - CFR Cluj 2-1

Credit imagine: Eurosport

Fotbal
Lobonț știe cine ar trebui să fie liderul echipei naționale a României! "Are calități să facă asta"
ACUM 5 ORE
Exemplu perfect de ironie a fotbalului: Echipa asamblată de Dan Petrescu pentru a-și măcina adversarii prin experiența unor jucători trecuți bine de prima tinerețe a fost aruncată în afara Europei de Young Boys.

Noul CFR Cluj

E clar că CFR Cluj avea nevoie de un restart, iar realegerea lui Edi Iordănescu pare soluția ideală. Minimalismul lui Dan Petrescu este istorie! Edi Iordănescu trebuie să reconstruiască din temelii o echipă obișnuită să stea la cutie și să muște cu ferocitate din adversari la cea mai mică eroare a acestora. Petrescu s-a bazat foarte mult, uneori execesiv, pe experiența unor fotbaliști care l-au servit cu multă conștiinciozitate. Iordănescu trebuie să fie atent în ce mod folosește butonul de restart. Abilitatea sa de cerne lotul CFRului va fi decisivă în următoarea lună. La Berna, CFR Cluj a arătat ca o echipă care a scăpat de încorsetarea defensivă impusă de Petrescu, care poate să fie mai exuberantă, mai ofertantă din punct de vedere ofensiv. Iordănescu dă mai multă libertate de mișcare unor jucători care au fost obișnuiți să stea la cutie în ultimii ani.
E clar că Iordănescu are nevoie de timp și multă pricepere pentru a schimba obiceiurile pe care Dan Petrescu le-a implantat cu meticulozitate în capul jucătorilor în ultima perioadă. Marea întrebare a acestui final de an/început de nou ciclu la CFR Cluj este: Poate menține Edi Iordănescu același nivel de cinism care a umplut vitrina de trofee din Gruia?
Romanian Liga I
CFR Cluj bifează un nou transfer. Fundaș belgian de 21 de ani, ultima achiziție a campioanei
ACUM 20 ORE
Fotbal
Edi Iordănescu va avea o clauză fermă în noul contract cu FRF! "Nu poate să fie totul roz"
30/09/2022 LA 19:02