CS Universitatea Craiova a câștigat primul trofeu pus în joc în fotbalul românesc în acest sezon. Supercupa României dintre CSU Craiova și CFR Cluj s-a decis la penalty-uri, după ce la finalul celor 90 de minute nu s-a marcat.
Jucătorii Craiovei au avut nervii mai tari la loviturile de departajare, iar Pigliacelli a fost în mare formă, apărând execuțiile lui Păun și Omrani. Astfel, Craiova s-a impus cu 4-2, câștigând pentru prima dată în istorie Supercupa României.

Ouzounidis, entuziast după al 2-lea trofeu pe banca Craiovei

Liga Națiunilor UEFA
Cu ce rămânem după retrogradarea în Liga C! Cum ar putea arăta România în preliminariile EURO 2024
ACUM 6 MINUTE
La finalul confruntării de pe Arena Națională, Marinos Ouzounidis s-a arătat foarte fericit pentru trofeul cucerit și a recunoscut că a început să se gândească la penalty-uri încă de pe parcursul reprizei secunde.
"Sunt foarte fericit pentru fani!E frumos să câștgi un trofeu! Și după ani de zile se va vorbi despre acești băieți. Le-am spus înainte de meci că joacă pentru bani și trofee, dar banii se duc și trofeele rămân. Am început să ne gândim la penalty-uri din repriza secundă pentru că am avut câteva probleme cu unii jucători. Gândiți-vă că Koljic este la primul meci după o pauză de 6-7 luni.", a declarat Ouzounidis la finalul meciului de pe Arena Națională.
Marco Pigliacelli a fost eroul Craiovei, apărând două lovituri de la 11 metri, dar italianul a declarat că nu s-a antrenat pentru acest moment, fiind de părere că antrenamentele nu ajută prea mult, inspirația fiind mult mai importantă. Ouzounidis a precizat însă că italianul a primit informații de la staff-ul tehnic despre cum execută adversarii, ceea ce l-a ajutat să pareze șuturile lui Păun și Omrani.
"Am introdus pe final jucători care să execute penalty-uri, iar Marco Pigliacelli a primit informațiide la staff despre cum vor executa adversarii. E drept că Markovic a avut și puțin noroc (n.r. Arlauskis a fost foarte aproape să apere execuția acestuia, dar mingea s-a dus în cele din urmă în poartă), dar e nevoie și de noroc să câștigi trofee. Sunt fericit că am doi portari foarte buni. Marco este cu un pas în față, a fost portarul echipei în sezonul trecut și a fost foarte bun, dar și Lazar este un portar foarte bun, iar concurența dintre ei va fi aspră.", a adăugat Ouzounidis.
Liga Națiunilor UEFA
Maguire, un nou meci catastrofal: "Aproape că ne e milă de el!". Mesajul de susținere al lui Shaw
ACUM 13 MINUTE
Fotbal
Alimentul "secret" al marilor jucători de fotbal! Are multe proteine și puține calorii
ACUM O ORĂ