Ovidiu Hațegan a fost aproape de o tragedie duminică seara. Arbitrul arădean a suferit un infarct, iar șansa sa a fost că este absolvent de medicină și s-a prezentat imediat la un spital. Acesta a fost transportat la o clinică specializată din Timișoara și operat de urgență, fiindu-i implantat un stent.
Hațegan este în acest moment în afara oricărui pericol, dar există mari semne de întrebare cu privire la viitorul său în arbitraj. Cel puțin pentru o perioadă, arădeanul de 41 de ani va mai arbitra, iar acest lucru îl privează de onoarea de a fi la centru la un meci colosal.
Ion Crăciunescu a dezvăluit că Hațegan urma să arbitreze partida tur dintre Chelsea și Real Madrid, din sferturile de finală ale Champions League.
Ligue 1
Kylian Mbappe l-a sunat azi pe Florentino Perez pentru a-l anunța că rămâne la PSG
ACUM 10 ORE
"Din ce știu eu, era delegat la meciul Chelsea-Real Madrid, dar UEFA deja i-a luat meciul. El a arbitrat meciuri multe. Eu mă aștept, și mă așteptam să prindă o finală. A avut delegări multe și le-a dus bine la cap. Merita să arbitreze o finala europeană. Să dea Dumenzeu să se facă repede bine și apoi, ce o vrea Dumnezeu.
Trebuie să fii permanent aproape de minge. Și atunci, ca să faci asta, sigur că solicita un efort foarte mare. De aceea cred că și analizele făcute de arbitri sunt extrem de severe. Ori de câte ori iți cerea Comisia Centrală, trebuia să le faci. Testele, în special pentru inimă, erau foarte complexe. Vârsta admisă a scăzut până la 45 de ani. Repet, efortul pe care îl face un arbitru este foarte mare și o responsabilitate enormă", a declarat Ion Crăciunescu, la Digisport.
Ovidiu Hațegan are în total 39 de meciuri arbitrate în Champions League, dintre care 6 în acest sezon. Ultimul meci în care a fost la centru în cea mai importantă competiție europeană a fost Atletico Madrid - Manchester United, manșa tur a optimilor de finală.
Citește și:

Ovidiu Hațegan: "În momentele acestea am nevoie de liniște"

Astăzi, arbitrul a transmis un prim mesaj după intervenția chirurgicală la care a fost supus. Ovidiu Hațegan a mărturisit că este bine și a ținut să le mulțumească celor care l-au îngrijit și celor care i-au fost alături, cerând să-i fie respectată intimitatea în această perioadă dificilă.
"Acum mă simt bine, totul este în regulă, sunt în continuare sub supraveghere medicală. Doresc să mulțumesc staff-ului medical care m-a îngrijit și tuturor celor care mi-au transmis mesaje și gândurile lor bune. În momentele acestea am nevoie de liniște, așa că am rugămintea să îmi fie respectată intimitatea", a declarat Ovidiu Hațegan, potrivit site-ului FRF.
Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara, Luca Constantin Tudor, a declarat că Ovidiu Hațegan este în afara oricărui pericol, iar șansele de a face complicații majore sunt foarte mici. Cu toate astea, oficialul instituției medicale nu s-au putut pronunța cu privire la cariera sportivă a arbitrului.
"Domnul Hațegan a ajuns în cursul nopții de urgență, adus cu ambulanța de la Arad într-o stare gravă. Suntem singurul institut din vestul României care tratează infarctul miocardic acut prin mijloace intervenționale. A fost introdus de urgență în sală, am constatat că are o arteră înfundată și, în concluzie, i s-a pus un stent.
Starea lui este stabilă, continuăm să îi facem investigații suplimentare și în acest fel vom ști și ce se va întâmpla în continuare cu cariera dânsului. Este stabil, comunică, e conștient, e foarte bine. Îndrăznesc să spun că ar fi apt să se plimbe și să stea de vorbă cu noi aici. Cam asta.
Referitor la gravitate, sigur că un infarct miocardic acut are o mortalitate care poate să meargă până la 10%. Nu cred că se pune problema de complicații majore, iar în ceea ce privește cariera sportivă, nu ne putem pronunța în acest moment. Depinde de cum vor evolua lucrurile în continuare și de opțiunea lui", a declarat reprezentantul spitalului din Timișoara.
Liga
Decizia categorică luată de Florentino Perez după ce Mbappe l-a lăsat cu ochii în soare
ACUM 11 ORE
Ligue 1
Eurosport Spania a făcut anunțul: Mbappe rămâne la PSG! Cifrele unei afaceri cum n-a mai fost alta
IERI LA 10:25