După 17 etape, formația pregătită de Daniel Pancu se află pe locul cinci în clasament, la patru puncte depărtare de adversara de mâine. "Giuleștenii" au câștigat clar ultimele două partide, împotriva lui CS Mioveni (5-1) și Pandurii (4-0) și vor încerca să lege a treia victorie, în fața echipei cu cel mai bun atac din Liga 2.
Într-un interviu oferit pentru ProSport, Pancu a vorbit despre ultimele evenimente petrecute în cadrul clubului. Antrenorul de 42 de ani a recunoscut că există persoane care vor să dezbine lucrurile la Rapid.
https://i.eurosport.com/2019/11/19/2720042.jpg
Fotbal
De cât timp are nevoie Dennis Man pentru a se adapta în Serie A, la Parma! Ce spune Daniel Pancu
12/03/2021 LA 17:02
Sursa: facebook.com/FCRapid1923oficial/
  • Cum au fost ultima lună pentru tine?
Grea, infernală! Mult stres acumulat, multe situaţii dificile pentru că am avut jucători accidenţi, nu am putut folosi aceeaşi echipă două etape la rând, cred că e un record din acest punct de vedere. Presiunea a fost foarte mare şi resimţită. Am avut momente de fotbal slab, într-adevăr, aveau dreptate şi cei care contestau jocul nostru. Dar mă bucur că în ultimele trei jocuri echipa şi-a revenit şi arată din ce în ce mai bine, aşa cum îmi doresc eu.
  • Te-ai gândit vreun moment chiar să renunţi?
Nu, dar eram dezamăgit de ce se întâmplă, în primul rând cu echipa, dar şi de ce se întâmpla cu o mare parte a suporterilor pentru că îşi pierduseră răbdarea, păreau pierdute şansele noastre de a promova. Eu ştiam că nu este aşa pentru că este un campionat foarte lung. Să renunţ nu m-am gândit foarte serios, dar mi-a mai trecut prin cap câte o idee cum că, poate, eu aş fi problema principală. Mai ales după meciul de la Snagov. Dar dacă mă simţeam principalul vinovat, aş fi plecat.
  • După meciul de la Snagov ai spus că se întâmplă ceva putred la echipă. La ce te-ai referit?
Am spus că nu sunt răspunzător în totalitate pentru că jucătorii noi care au venit au nevoie de timp să se integreze şi că echipa poate pierde puncte. Eram în situaţia în care introduceam nişte jucători în teren, care veneau după o perioadă foarte lungă de inactivitate. Mă refer aici la Piriz, Alami, Bonin… Poate am greşit puţin aici, poate am forţat puţin lucrurile.
https://i.eurosport.com/2019/11/19/2720041.jpg
Sursa: facebook.com/FCRapid1923oficial/
  • După meciul de la Snagov, suporterii Rapidului acuzau că s-ar fi pariat pe acest meci.
Pot acuza pe cineva că a jucat la pariuri, dar dacă e prins. Ştiu că sunt lucruri care se discută, dar nu! Exclud această variantă. Eu nici nu aud cuvântul pariuri prin vestiarul nostru. Oricum le-am interzis să pronunţe acest cuvânt de când am venit antrenor, în Liga a 3-a.

"Dacă la anul nu suntem în Liga 1, voi pleca singur!"

  • Este adevărat că după perioada mai grea din acest sezon ai cerut conducerii ca toţi fotbaliştii străini să fie daţi afară?
Nu, nu ştiu de unde a apărut ştirea asta, e o mare minciună. După meciul de la Snagov am fost dezamăgit de 90% dintre jucătorii care au intrat pe teren. Români, străini, pe toţi! Nu am putut să dorm câteva nopţi după acel meci.
  • Care a fost obiectivul la startul sezonului? Promovarea imediată sau formarea unei echipe competitive?
Promovarea este obiectivul meu strict profesional. Eu am contract pe 3 ani, nu am ca obiectiv promovarea, dar dacă la anul nu suntem în Liga 1 voi pleca singur. Dar eu cred că putem promova, am mare încredere. S-au făcut şi greşeli, din cauza asta spun că avem o culpă comună, important este să nu mai repetăm respectivele erori. Deci promovarea, la începutul sezonului, a fost strict obiectivul meu. Acum e clar că şi suporterii, şi conducerea vor să ajungem la anul în Liga 1. Nu mă interesează decât primele două poziţii.
https://i.eurosport.com/2019/11/19/2720045.jpg
Sursa: facebook.com/FCRapid1923oficial/

"Simt energii negative din exteriorul clubului"

  • Ai senzaţia că există persoane care vor să vă dezbine?
Da, tot timpul se simt aceste lucruri, sunt energii negative. Sunt foşti antrenori sau foşti colegi care comentează despre Rapid, dar au acest drept pe viaţă graţie faptelor pe care le-au făcut pe teren. Dar, în multe rânduri, în loc să calmăm spiritele, noi avem talentul de a le inflama mai mult. În club nu cred că avem astfel de probleme, din afară mai mult.
  • Mircea Lucescu este prezent la fiecare partidă. Te consulţi cu dânsul?
Şi duminică l-am sunat. A înţeles situaţia pentru că venind jucători noi aveau nevoie de timp pentru a se integra, plus accidentaţi. Sfaturi voi cere întotdeauna de la o somitate cum este dânsul.
  • În final, ai vreun mesaj pentru fani?
Avem nevoie de unitate, e un campionat lung, un maraton. Doar uniţi, din toate punctele de vedere, vom reuşi.
Fotbal
Pancu, impresionat de noul jucător al Rapidului: "Este ultimul număr 9 din fotbalul românesc"
18/01/2020 LA 14:03
Romanian Liga I
Șumudică vrea să se întoarcă la Rapid. Mesajul tehnicianului pentru fostul său coleg, Daniel Pancu
06/01/2020 LA 08:41