Potrivit digisport.ro, Cehia a decretat din nou stare de urgență din cauza numărului foarte mare de cazuri de coronavirus înregistrate zilnic (aproximativ 4500 la 10,7 milioane de locuitori). Ca atare, măsura afectează și fotbalul, care a fost oprit pentru o perioadă de cel puțin 2 săptămâni.
Cehia are cea mai mare rată de infectare din Europa (346,1 cazuri la 100.000 de locuitori), depășind Spania și Olanda. Chiar dacă boemii au gestionat foarte bine primul val al pandemiei în primăvară, acum se confruntă cu o situație delicată, care se datorează, în viziunea experților, citați de BBC, unei relaxări prea rapide a restricțiilor, o oboseală a societății la respectarea regulilor și ineficiența programului de testare, depistare și izolare a bolnavilor.
Astfel, Nicolae Stanciu (Slavia Praga) și Florin Niță (Sparta Praga) vor lua o pauză de cel puțin 2 săptămâni. Sparta Praga este lider în clasament după 6 etape, având victorii pe linie, fiind urmată de marea rivală, Slavia, care a înregistrat 5 victorii și un egal în acest debut de sezon.
Ligue 1
OFICIAL - Mbappe a semnat un nou contract cu PSG. Anunțul starului francez
ACUM 5 MINUTE

Naționala Cehiei a fost afectată de pandemie cu o lună în urmă

În luna septembrie, după primul meci din Liga Națiunilor, câștigat 3-1 cu Slovacia, la naționala Cehiei s-au descoperit 2 cazuri de coronavirus. Cehii au cerut amânarea partidei următoare, cu Scoția, dar UEFA i-a obligat să joace meciul, deoarece îndeplineau condițiile necesare (minim 13 jucători apți, printre care minim un portar).
Cehii nu au vrut să riște nimic și au înlocuit tot lotul de jucători, precum și staff-ul tehnic, pentru partida, pierdută în cele din urmă cu 2-1, contra Scoției. Selecționerul Jaroslav Silhavy a fost schimbat cu David Holoubek, de la naționala U18, iar acesta a convocat 23 de jucători noi.
Decizia de astăzi a guvernului de la Praga nu afectează programul naționalei Cehiei, deoarece aceasta urmează să joace în deplasare ambele meciuri din Liga Națiunilor programate în această fereastră: Israel (11 octombrie) și Scoția (14 octombrie).
Romanian Liga I
U Cluj Napoca-Dinamo 2-0/ Dinamo foarte aproape de Liga a doua!
ACUM 35 MINUTE
Romanian Liga I
OFICIAL - CFR s-a despărțit azi de jucătorul cu cel mai mare contract din lot
ACUM 2 ORE