Liga Națiunilor a fost inițial creată de UEFA pentru a elimina din calendar meciurile amicale, iar pentru a oferi și o miză acestei competiții, forul european oferă 4 locuri pentru turneul final al Campionatului European prin intermediul acesteia.
Reprezentativa Irlandei de Nord ar putea profita la maxim de acest sistem și ar putea ajunge la EURO, chiar dacă rezultatele ei din prima ediție a Ligii Națiunilor au fost catastrofale.
Nord-irlandezii au terminat pe poziția a 3-a în Grupa C preliminară, în spatele Germaniei și Olandei, dar au ajuns totuși în semifinalele barajului pentru europeanul de anul viitor, prin intermediul Ligii Națiunilor.
Liga
Fotbalistul dorit de 3 cluburi din Anglia pune condiții pentru a-și prelungi contractul cu Barcelona
ACUM 25 MINUTE
Sorții le-au scos în față britanicilor reprezentativa Bosniei și Herțegovinei, care de asemena a ratat șansa de a ajunge la turneul final în urma grupelor preliminare, terminând pe locul 4 Grupa J, în urma Italiei, Finlandei și Greciei.
Partida s-a jucat aseară, la Sarajevo, iar nord-irlandezii au câștigat la penalty-uri, după ce la finalul prelungirilor scorul fusese 1-1. Astfel, adversarii României din această ediție a Ligii Națiunilor vor juca finala barajului împotriva Slovaciei, pe teren propriu. Dacă va ajunge la turneul final, Irlanda de Nord va fi repartizată în grupa grupa E, din care mai fac parte Spania, Suedia și Polonia.

Bosnia a câștigat ambele meciuri cu Irlanda de Nord din Liga Națiunilor, dar a pierdut la baraj

Marele paradox al acestei situații este dat de faptul că Irlanda de Nord și Bosnia au făcut parte din aceeași grupă la prima ediție a Ligii Națiunilor. Bosniacii s-au impus atunci în ambele întâlniri (2-1 în deplasare și 2-0 acasă) și au câștigat grupa, din care a mai făcut parte și Austria. Mai mult decât atât, Irlanda de Nord a pierdut și ambele meciuri contra Austriei (0-1 și 1-2), astfel că a terminat pe ultimul loc, fără niciun punct.
Totuși, nord-irlandezii au profitat că unele echipe mai bine cotate s-au calificat direct la EURO și au ajuns să joace în semifinalele barajului pentru Campionatul European, iar acum sunt la un singur pas de calificare.
Și adversara Irlandei de Nord din finala barajului este într-o situație similară. Slovacia a terminat de asemenea pe ultimul loc în grupă la prima ediție a Ligii Națiunilor, în urma Ucrainei și Cehiei. În semifinalele barajului, slovacii au trecut, tot la penalty-uri, de Irlanda, echipă care la rândul ei terminase ultima în grupa de la ediția inaugurală a Ligii Națiunilor.
Ca atare, vom avea la EURO o echipă calificată prin intermediul unei competiții în care a a terminat pe ultima poziție în grupă, ceea ce este cu adevărat ciudat.
Romanian Liga I
Se reia Liga 1! FCSB - CFR Cluj, derby-ul etapei a 22-a! Cum arată clasamentul competiției
ACUM O ORĂ
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
ACUM 2 ORE