Ediţia din 2015 a Cupei Mondiale la fotbal feminin se apropie de faza meciurilor eliminatorii, iar cifrele demonstrează că fanii din Europa urmăresc tot mai mult această competiţie pe Eurosport. Peste 33,8 milioane de telespectori diferiţi* au urmărit evenimentul pe cele două canale.
“Fazele grupelor se apropie de final, iar ediţia din acest an a Cupei Mondiale la fotbal feminin a demonstrat deja că este una extraordinară. Datele înregistrate subliniază popularitatea fotbalului feminin pe platforma noastră. Autenticitatea jocului feminin oferă o experienţă nouă a vizualizării. Va fi interesant să urmărim cum se va dezvolta acest sport în următorii zece ani. Din ce în ce mai mulţi fani urmăresc competiţia, iar piaţa are un potenţial mare de creştere. Fără îndoială, Eurosport va continua să joace un rol important în dezvoltarea acestei competiţii,” a declarat Arnaud Simon, SVP, departamentul de conţinut şi producţie al Grupului Eurosport.
Până în acest moment, cea mai urmărită partidă din cadrul turneului din 2015 a fost cea dintre Franţa şi Anglia, cu o medie a audienţei în direct de 1,2 milioane de telespectatori europeni pe Eurosport. Franţa a învins Anglia cu scorul de 1-0 graţie golului marcat de Eugenie Le Sommer. Cea mai mare audienţă în direct înregistrată de Eurosport pentru o partidă disputată la Cupa Mondială de Fotbal Feminin a fost prima finală difuzată pe canal în 2003, când 2,4 milioane de fani au urmărit partida dintre Germania şi Suedia, încheiată cu scorul de 2-1. Evenimentul a fost găzduit de Statele Unite.
Fotbal
Rezumatul partidei Watford - Norwich, cu un gol de poveste al americanului Joshua Sargent
ACUM 43 MINUTE
Statisticile ediţiei din 2015 arată că turneul a atras spectatori, care s-au bucurat de o medie de trei goluri / meci, mai mult decât media înregistrată la Cupa Mondială la fotbal masculin de anul trecut. Germania a avut o tactică bazată pe atac, înscriind 15 goluri din 43 de pase în primele trei meciuri.
Anglia este tot mai aproape de optimi unde va întâlni Norvegia, câştigătoarea Cupei Mondiale din 1995. Eurosport oferă ample transmisiuni în direct din cadrul Cupei Mondiale la fotbal feminin în 50 de ţări din Europa şi produce un magazin dedicat - “Lumea fotbalului feminin”- , care prezintă interviuri în exclusivitate, reportaje, detalii din culise, statistici şi rezumate.
Toate cele opt partide din optimi sunt transmise în direct după cum urmează:
Sâmbătă, 20 iunie
23:00 Germania – Suedia
Duminică, 21 iunie
02:30: China – Camerun
19:45: Brazilia – Australia
22:45: Franţa – Coreea de Sud
Luni, 22 iunie
02:30: Canada – Elveţia
23:30: Magazin “Lumea fotbalului feminin”
23:45: Anglia – Norvegia
Marţi, 23 iunie
03:00: SUA – Columbia
Miercuri, 24 iunie
04:45: Japonia – Olanda
Toate partidele sunt în direct pe Eurosport cu excepţia meciului dintre Japonia şi Olanda, care va fi difuzat pe Eurosport 2.
Premier League
Ce golgeter își aduce Manchester City și ce sumă a plătit pentru el?
ACUM O ORĂ
Fotbal
Gol în stilul lui Zlatan Ibrahimovic la Watford - Norwich City
ACUM 2 ORE