Fanii Rapidului s-au remarcat întotdeauna prin atașamentul lor față de club. Atmosfera pe care o creează la meciuri este mereu incendiară, iar sintagma că "fanii sunt al 12-lea jucător" capătă un sens mult mai realist când vine vorba despre Rapid.
Sâmbătă va fi inaugurat noul stadion, într-un amical cu Poli Timișoara, club al cărui suporteri sunt înfrățiți cu cei ai giuleștenilor, astfel că se așteaptă un spectacol de zile mari în tribune.
Deși entuziasmul este la cote înalte printre suporteri, care abia așteaptă să cânte pentru formația favorită pe noul stadion, vechea arenă din Giulești va rămâne în amintirea oricărui fan rapidist. Unul dintre ei a făcut un gest de-a dreptul impresionant pentru a marca intrarea într-o nouă eră a clubului din punct de vedere al stadionului și a construit o machetă a vechii arene.
Romanian Liga I
Rapid nu va juca la barajul pentru Conference League nici dacă Sepsi ia Cupa! Reacția lui Mutu
17/05/2022 LA 10:14
Până aici nimic neobișnuit, doar că realizarea este cu adevărat măreață pentru că la construirea machetei au fost folosite cheițe de doze de la diferite băuturi. Macheta are dimensiuni considerabile: 3,8 metri lungime și 2,4 metri lățime, iar pentru realizarea acesteia au fost folosite 19.100 de cheițe de doze.
https://i.eurosport.com/2022/03/25/3344459.jpg
Săndel Călcîia este numele suporterului rapidist care a reușit această operă de artă. Acesta locuiește în Spania de 16 ani, dar distanța nu îl oprește să vină des la meciurile Rapidului, club pe care îl iubește de când se știe.

Săndel Călcîia: "Am fost pe aproape 40 de stadioane din lume, dar mai frumos ca noul Giulești nu am văzut niciunul"

Într-un interviu acordat exclusiv pentru eurosport.ro, Săndel ne-a prezentat întreaga sa poveste și a mărturisit cum i-a venit ideea de a construi o machetă a stadionului pe care a trăit atât de multe momente de neuitat.
"Cred că fiecare fan al Rapidului își dorește să aibă un obiect legat de club, iar mie mi-a venit ideea să fac macheta stadionului vechi. Am mers pe ideea de a o construi doar din produse reciclabile: carton sau cheițe de doze. Am lucrat aproximativ 9 luni de zile, dar din cauza pandemiei a trebuit să o țin în Spania, nu am putut să o trimit în țară.
Am 40 de ani și pot să spun că de 39 de ani țin cu Rapid. Dragostea pentru Rapid e o moștenire de familie. Locuiesc în Spania de 16 ani, dar vin cât pot de des la meciuri. Singurul lucru care mă atrage în România este Rapid București. Îmi pare rău să vă spun asta, pentru că am părinții aici, dar principalul motiv pentru care vin în țară este Rapid. Suntem mulți rapidiști în Madrid și când venim la meciuri umplem un sfert de avion numai noi.
Să fiu prezent alături de familia mea la inaugarea noului stadion este cel mai frumos moment din viața mea. Este ca un basm. Noi, fanii Rapidului nu suntem pentru trofee. De aceea am și bătut 4000 de kilometri pentru a fi prezent la inaugurare. Și nu sunt singur. Suntem vreo 15 persoane care am venit din Spania special pentru acest meci. Am adus și doi colegi de serviciu, un columbian și un spaniol, să vadă și ei pe viu ce înseamnă atmosfera din Giulești.
https://i.eurosport.com/2022/03/25/3344462.jpg
Mulți specialiști consideră că noua arenă din Giulești are o capacitate prea mică, iar la unele meciuri mulți fani vor rămâne fără bilete. Săndel e de părere că aceasta nu e o problemă și a ținut să puncteze că noul stadion este cel mai frumos pe care l-a văzut vreodată: "Am abonament la Atletico Madrid. Am fost pe aproape 40 de stadioane din lume, dar mai frumos ca noul Giulești nu am văzut niciunul. Este exact ceea ce ne trebuia".
Construirea machetei stadionului nu este singurul gest ieșit din comun pe care l-a făcut Săndel din pasiune pentru Rapid. Acesta are cel mai mare tatuaj cu stema clubului dintre toți fanii echipei. Tatuajul îi acoperă întreg spatele.
https://i.eurosport.com/2022/03/25/3344248.jpg
Romanian Liga I
Două echipe din play-out-ul Ligii 1 ar putea ajunge în cupele europene! Scenariul incredibil
13/05/2022 LA 09:24
Romanian Liga I
Rapid-FC U Craiova 1948 2-3 | Craiova câștigă în minutul 90+5 partida din Giulești
09/05/2022 LA 19:48