CFR Cluj va evolua cu Floriana, echipă din Malta, în primul tur preliminar al UEFA Champions League, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi care a avut loc, duminică, la Nyon, fără reprezentanţi ai echipelor prezenţi. Meciul se va disputa pe 18 sau 19 august, în Malta. Partida ar putea avea loc pe un teren neutru, dacă gazdele nu pot organiza întâlnirea, din cauza pandemiei de coronavirus. Învingătoarea se califică în turul al doilea preliminar al UCL, învinsa, în turul al doilea preliminar al Europa League.
Adversara CFR-ului, Floriana, are un patron controversat și cunoscut pentru implicarea lui în lumea fotbalului. Riccardo Gaucci este șeful campioanei din Malta, manager și fost jucător de futsal. El a fost manager-ul Perugiei (1997 – 2005), președintele Cataniei (2000 – 2004) și patronal, jucătorul și manager-ul Perugiei Calcio (echipă de futsal)

Patronul Florianei, un personaj controversat în Malta

Romanian Liga I
CFR bagă echipa a 2-a în duelul cu FCSB, din ultima etapă! Cristi Balaj a explicat decizia
ACUM 4 ORE
Tatăl lui Riccardo Gaucci, Luciano, a fost unul dintre cei mai neconvenționali patroni din Italia și a murit în luna februarie. Este lesne de înțeles de unde Riccardo Gaucci a moștenit nebunia pe care o folosește pentru a gestiona afacerile de care se ocupă. Un astfel de episod pentru care este cunoscut a avut loc în anul 2000, pe 25 mai, atunci când într-un meci de futsal dintre Cesena și Perugia, Riccardo și-a bătut antrenorul, pe Raoul Albani, pentru că nu l-a băgat în teren. De altfel, patronal Florianei are un istoric lung de dispute. El a fost arestat în 2006 alături de fratele lui mai mare, Alessandro.
https://i.eurosport.com/2020/08/09/2862091.jpg
Pentru a ajunge în grupele UEFA Champions League, CFR Cluj trebuie să treacă de trei tururi preliminare, jucate într-o singură manşă, şi de play-off, care va avea loc în două manşe. CFR Cluj a fost cap de serie în etapa I şi UEFA a plasat campioana României în Grupa a III-a, alături de alte două favorite, Ludogoreţ (Bulgaria) şi Omonia Nicosia (Cipru).
Din grupa echipelor care nu erau capi de serie mai făceau parte Buducnost Podgorica (Muntenegru) şi FC Ararat (Armenia). Tragerea la sorţi a celei de-a doua manşe preliminare va avea loc luni, la ora 13.00, tot la Nyon.
Romanian Liga I
Care va fi primul meci din România care va beneficia de arbitraj video! Anunțul lui Răzvan Burleanu
ACUM 13 ORE
Romanian Liga I
Dan Petrescu râde de FCSB: "S-o țină tot așa". Ce spune despre o medalie de campion pentru Șumudică
IERI LA 09:58