În urmă cu o lună, fundașul de 31 de ani a dezvăluit pentru Gazetă că a făcut ozonoterapie (terapie cu ozon) - o metodă veche utilizată pentru a crește gradul de oxigenare a țesuturilor. Principalele efecte ale terapiei sunt cele de ameliorare a metabolismului, detoxifiere, stimulare a funcției imunitare și a mecanismelor reparatorii din organism.
La scurt timp după interviul oferit, Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a pus în aplicare regulamentul WADA (Agenția Mondială Anti-Doping): "Orice manipulare a sângelui este strict interzisă şi, implicit, este considerată doping".
Sursa citată susține că membrii ANAD l-au înștiințat pe Pîrvulescu, precum și pe cei de la Academica Clinceni, FRF și LPF, în legătură cu decizia la care au ajuns: "Începând cu 3 iunie, Paul Pîrvulescu este suspendat provizoriu din activitatea sportivă". Prin urmare, fundașul nu va mai putea participa la antrenamentele, meciurile și celelalte acțiuni ale clubului până la o nouă decizie venită din partea ANAD.
Premier League
4 antrenori pe lista scurtă a lui Manchester United! Cine i-ar putea lua locul lui Ralf Rangnick
ACUM 3 ORE

Paul Pîrvulescu ar putea primi o suspendare de 4 ani

Pîrvulescu a lipsit deja la primul meci al celor de la Academica Clinceni, tocmai din această cauză. În urmă cu câteva zile, echipa sa a disputat un meci amical chiar în compania fostului său club, FCSB. În următoarea perioadă, fotbalistul de 31 de ani va fi chemat în fața unei comisii de anchetă din cadrul ANAD pentru a oferi mai multe informații în legătură cu dezvăluirea făcută.
Paul Pîrvulescu riscă să primească o suspendare de până la 4 ani, în cazul în care nu va fi cooperativ în timpul procesului. "Cei care trișează intenționat ar urma să devină ineligibili pe o perioadă de patru ani la prima abatere", este mesajul publicat pe site-ul ANAD.
Totuși, perioada suspendării s-ar putea micșora, "pe baza recunoașterii din proprie inițiativă, însă aceasta nu va fi mai mică decât jumătate din perioada de suspendare aplicată. Dacă admite imediat încălcarea reglementărilor anti-doping de care este declarat vinovat poate beneficia de o reducere a perioadei de suspendare de până la maximum 2 ani".
În prezent la Academica Clinceni, Paul Pîrvulescu a mai evoluat de-a lungul timpului la Gaz Metan Mediaș, FCSB, Viitorul Constanța, Voluntari, Târgu Mureș, St. Polten, Wisla Plock și Politehnica Iași. În perioada petrecută la FCSB, fundașul a cucerit 6 trofee, printre care 3 titluri în Liga 1.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Premier League
Se schimbă regula amânărilor din Premier League! În ce condiții pot cere echipele amânarea
ACUM 3 ORE
Fotbal
Porto dă afară un jucător din cauza controversei legate de vârsta sa! Are 4 date de naștere
ACUM 8 ORE