Jerzy Brzeczek a fost demis inexplicabil în urmă cu câteva zile de la cârma naționalei Poloniei, decizia surprinzând pe toată lumea, în condițiile în care mai sunt doar câteva luni până la EURO. Jerzy Brzeczek a fost numit în funcție după Campionatul Mondial din 2018 și a obținut fără emoții calificarea la Campionatul European.
Federația Poloneză a găsit repede variantă de înlocuire și l-a numit astăzi pe portughezul Paulo Sousa, fostul mare jucător de la Benfica, Juventus, Borussia Dortmund sau Inter. Așadar, Lewandowski & Co vor fi conduși de un nou selecționer la turneul final din această vară, unde Polonia se află repartizată în Grupa E, alături de Suedia, Spania și Slovacia.
https://i.eurosport.com/2021/01/21/2975645.jpg
Premier League
OFICIAL - James Rodriguez, adio Everton! Transfer total neașteptat pentru fostul star al lui Real
IERI LA 10:50

Paulo Sousa este noul selecționer al Poloniei

Paulo Sousa și-a început cariera de antrenor în 2008, prima sa echipă fiind QPR. Ulterior le-a mai antrenat în fotbalul britanic pe Swansea și Leicester, după care a început un periplu pe la mai multe echipe din Europa și nu numai.
Videoton, Maccabi Tel Aviv, FC Basel, Fiorentina, Quanjian și Bordeaux sunt echipele pe care portughezul le are în CV. Singurele trofee ca antrenor ale lusitanului sunt un titlu de campion al Elveției și o Cupă a Israelului.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Dacă până acum nu a atins performanțe deosebite ca tehnician, ca jucător Paulo Sousa are cu ce se mândri. El a cucerit Champions League cu Juventus (1996) și Borussia Dortmund (1997) și are în palmares și titluri de campion în Portugalia (cu Benfica) și Italia (Juventus).
De asemenea, Paulo Sousa a făcut parte din marea generație a Portugaliei, care a devenit campioană mondială U20 în 1989, dar care din păcate nu a câștigat nimic la nivel de primă reprezzentativă. Pentru naționala mare a Portugaliei, fostul mijlocaș central a jucat de 56 de ori, marcând 6 goluri.
https://i.eurosport.com/2021/01/21/2975873.jpg
Bundesliga
Ronaldo și Messi, trecuți la "și alții". Jucătorul pe care Lewandowski îl admiră cel mai mult
IERI LA 09:21
Bundesliga
Robert Lewandowski, întrebat dacă vrea să confirme și în alt campionat! Replica a venit pe loc
IERI LA 17:50