Peluza Cătălin-Hîldan se implică în războiul dintre Mircea Lucescu și fanii lui Dinamo Kiev. Ultrașii de la Kiev au anunțat că Lucescu nu va avea deloc o misiune ușoară la Dinamo având în vedere trecutul lui la Șahtior Donețk. Printr-un comunicat publicat pe Facebook, suporterii-acționari ai formației din Ștefan cel Mare îi îndeamnă pe ultrașii din Kiev să respecte unul dintre cele mai importante personaje din fotbalul românesc.
"TREI SFERTURI DE VEAC. La care se adaugă al patrulea sfert. Cel pe care Mircea Lucescu l-a avut mereu înaintea fotbalului. Pentru că el a inventat FORBALUL COMPUTERIZAT cu mulți ani înainte ca acest lucru să devină o realitate a fotbalului de pretutindeni.
Ultrașilor de la Kiev le transmitem aceste gânduri: "Vă apreciem pentru felul cum vă susțineți echipa! Așa suntem și noi. Dincolo de asta, și noi și voi suntem ”dinamoviști”. Știm ce înseamnă rivalitate. Dar să știți că Mircea Lucescu merită să fie apreciat și respectat. Nu rivalitatea a fost cea prin care a dominat fotbalul din Ucraina atâția ani, ci valoarea lui. Prețuiți-l pe Lucescu, sau dacă nu, DAȚI-NI-L ÎNAPOI! Fie la Kiev, fie la București, DINAMO ARE NEVOIE DE ”IL LUCE” CA DE LUMINĂ! SĂ NE TRĂIEȘTI VEȘNIC, NEA MIRCEA! Vom avea noi grijă ca numele tău să fie etern", se anunţă în comunicatul oferit de PCH.
Fotbal
Mircea Lucescu poate deveni selecționerul naționalei care a impresionat la EURO: "Se vorbește de el"
02/08/2021 LA 19:28
Mircea Lucescu a devenit în luna mai a acestui an membru elite în "programul DDB". Răzvan Lucescu, fiul lui, a luat aceeași hotărâre. Fiecare dintre cei doi antrenori a contribuit cu 1948 de euro pentru a salva clubul de la faliment. Lucescu a scris istorie la Dinamo. Din postura de jucator a câştigat şapte titluri şi o Cupă a României. A obţinut rezultate remarcabile şi pe banca alb-roşiilor.

Mircea Lucescu, o legendă pentru Şahtior Doneţk

Lucescu este unul dintre cei mai importanţi antrenori din istoria fotbalului ucrainean, el rescriind istoria pentru marea rivală a lui Dinamo, Şahtior.
Românul a fost pe banca echipei patronate de Ahmetov în perioada mai 2004 - ianuarie 2016, câștigând 22 de trofee cu echipa în 12 ani, inclusiv Cupa UEFA (2009). "Il Luce" a devenit deţinătorul recordului absolut al clubului în ceea ce privește longevitatea unui antrenor pe banca tehnică, dar şi lider la capitolul meciuri jucate (555 partide).
După Șahtior, Lucescu a antrenat în Rusia, pe Zenit, pentru ca apoi să dea curs ofertei Federaţiei din Turcia de a prelua naționala, pe care a părăsit-o în februarie 2019.
Ukrainian Premier League
Mircea Lucescu și-a prelungit contractul cu Dinamo Kiev! Anunțul oficial al președintelui Surkis
02/06/2021 LA 11:04
Fotbal
Mircea Lucescu, de neoprit în Ucraina! Dinamo Kiev a câștigat și Cupa, după titlu și Supercupă
13/05/2021 LA 19:15