Aflat din 2016 la cârma lui City, Guardiola și-a exprimat și în trecut dorința de a deveni selecționer și de a conduce o echipă națională la un turneu final. Managerul spaniol a fost asociat în presa internațională cu o posibilă numire pe banca unor naționale puternice precum Brazilia și Argentina, însă în cele din urmă și-a continuat cariera în campionatele de top din Europa.
Ultima oară s-a discutat despre preluarea naționalei Spaniei, însă Guardiola a infirmat zvonurile, susținând că "este puțin probabil" să se materializeze. Apoi, tehnicianul a adus în discuție contractul său actual cu Manchester City, care va expira tocmai anul viitor.

Visul lui Guardiola: să devină selecționer

Premier League
Chelsea - Tottenham | Își ia Conte revanșa pentru eliminarea din FA Cup?
ACUM O ORĂ
Într-un interviu oferit pentru Globo Esporte, Pere a vorbit despre dorința fratelui său de a deveni selecționer în viitor. Întrebat despre posibilitatea ca Pep să ajungă pe banca naționalei Braziliei, Pere a răspuns că nu este exclus:
Pep are un vis: să antreneze o echipă națională într-o bună zi. Rămâne de văzut dacă se va îndeplini, în funcție de ofertă și de momentul în care o va primi. | Pere Guardiola
Pep Guardiola este considerat unul dintre cei mai mari manageri din istoria fotbalului, reușind să bifeze performanțe uriașe în toate campionatele în care a antrenat. Barcelona, Bayern Munchen și, în prezent, Manchester City sunt cluburile alături de care spaniolul a reușit să câștige titlul de campion.

Guardiola, 29 de trofee în cariera de antrenor

Guardiola a cucerit și două trofee UEFA Champions League pe banca Barcei și, în același timp, a devenit singurul manager care câștigă toate cele 6 trofee puse în joc într-un singur sezon. Se întâmpla în stagiunea 2008/2009, când formația catalană, condusă de fostul mijlocaș de pe Camp Nou, câștiga titlul în La Liga, Cupa și Supercupa Spaniei, UEFA Champions League, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor.
Per total, Guardiola a cucerit 29 de trofee: 14 cu Barcelona, 7 cu Bayern Munchen și 8 cu Manchester City.
https://i.eurosport.com/2020/06/01/2826821.jpg
Romanian Liga I
FCSB - CFR Cluj, derby-ul primei etape din 2022 a Ligii 1! Echipele probabile
ACUM 5 ORE
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
ACUM 5 ORE