De-a lungul carierei, Pepe și-a construit o imagine de jucător rău, agresiv, care poate pune la pământ orice adversar, indiferent de consecințe. Această latură de temut a portughezului se poate observa cel mai ușor din numărul de cartonașe primite: 153 galbene și 12 roșii.
Chiar recent, Pepe s-a aflat aproape de bătaie cu un coechipier la finalul unui meci din campionatul Portugaliei, în ciuda faptului că Porto câștigase.
Pepe este conștient de temperamentul său coleric, iar de curând a mărturisit că nu a fost dintotdeauna așa. Într-un interviu oferit cu ocazia zilei sale de naștere, triplul câștigător al Ligii Campionilor a dezvăluit că "până la vârsta de 18 ani a dormit în același pat cu mama lui". Motivul? Portughezul era foarte atașat de părinții săi, iar aceștia îl tratau cu foarte multă grijă.
Copa del Rey
Barcelona, out din Cupa Regelui! Catalanii au pierdut la Bilbao, după prelungiri
ACUM 4 ORE
https://i.eurosport.com/2016/06/03/1868181.jpg

Pepe a cucerit de 3 ori Liga Campionilor alături de Real Madrid

Pepe s-a născut în Brazilia, în statul Alagoas, și tot acolo și-a început aventura în lumea fotbalului. Până la vârsta de 18 ani, fundașul a jucat la juniorii lui SC Corinthians Alagoano.
În 2001, când a devenit adult, Pepe a trebuit să facă un pas uriaș: să plece de acasă, în Portugalia, departe de familia sa, formată din mama, tatăl și cele 3 surori.
A fost un sacrificiu necesar, care avea să fie răsplătit în cele din urmă. Pepe și-a început cariera în Europa la Maritimo, urmând ca în 2004 să ajungă la FC Porto, sub comanda lui Jose Mourinho.
Pepe s-a îndrăgostit rapid de Portugalia, iar în numai câțiva ani a obținut cetățenia și a debutat la naționala lusitană, pentru care a adunat 113 selecții.
În același an, Pepe a bifat transferul carierei, la Real Madrid. Fundașul a trăit clipe extraordinare pe Santiago Bernabeu, reușind să cucerească 13 trofee, printre care se numără 3 titluri în La Liga (2008, 2012, 2017) și 3 Ligi ale Campionilor (2014, 2016, 2017).
https://i.eurosport.com/2015/04/14/1456360.jpg

Pepe: "Până la vârsta de 18 ani am dormit cu mama!"

Într-un interviu oferit publicației Tribuna Expresso, Pepe a dezvăluit că până la 18 ani a împărțit patul cu mama lui, de care era extrem de atașat.
"Până când am ajuns în Portugalia, la vârsta de 18 ani, am dormit cu mama mea. Imaginați-vă cum eram. Eram deja mare și încă dormeam cu părinții mei. E clar că tatălui meu nu îi convenea acest lucru.
Cine s-ar fi gândit că un băiat care la 18 ani încă dormea cu mama lui va ajunge să câștige 3 Ligi ale Campionilor? Adevărul este că niciodată nu mi-am imaginat că se va întâmpla așa ceva", a povestit Pepe, pentru Tribuna Expresso, citat de Daily Mail.
De-a lungul carierei, Pepe a cucerit 24 de trofee, alături de echipele de club și de naționala Portugaliei. Alături de reprezentativa lusitană, fundașul a câștigat Campionatul European din 2016 și Liga Națiunilor din 2019.
După aventura de la Real Madrid, încheiată în 2017, Pepe a semnat cu Beșiktaș. Portughezul a petrecut 2 sezoane în Turcia, înainte să revină la Porto, formație pentru care evoluează și în prezent.
https://i.eurosport.com/2021/02/23/3000839.jpg
League Cup
Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, după o victorie lejeră pe terenul lui Arsenal
ACUM 5 ORE
Copa del Rey
Hazard a dus-o pe Real Madrid în sferturile Cupei Regelui! Madrilenii, victorie dramatică la Elche
ACUM 6 ORE