Pepi, originar din El Paso (Texas), a deschis scorul după pauză (49), iar apoi a reuşit dubla în minutul 62, oferind a doua victorie în actualele preliminarii naţionalei ţării sale, graţie căreia americanii au preluat conducerea în clasamentul grupei unice a zonei CONCACAF.

Pepi, gata de pasul spre o echipă mare din Europa

Evoluția tânărului "yankeu" a fost cu atât mai importantă cu cât în tribune au fost emisarii lui Ajax și Bayern, formații care își doresc să îl transfere la capătul acestui sezon.
Romanian Liga I
Fanii Rapidului boicotează super meciurile cu Fiorentina și Borussia Dortmund.Motivul nemulțumirilor
23/11/2022 LA 16:44
Descoperit de FC Dallas, vârful de 18 ani are cifre impresionante pentru vârsta sa. A marcat deja 15 goluri în 51 de partide pentru texani, de anul acesta fiind convocat și la naționala SUA.
În primul său sezon la Dallas, Pepi a evoluat pentru echipa U13 a clubului. A marcat 18 goluri în doar 15 partide, fiind imediat promovat la U17, devenind cel mai tânăr jucător al echipei.
Pepi a fost curtat și de Mexic, care a vrut să îl naturalizeze grație originilor părinților săi. Chiar s-a antrenat cu naționala U17 a Mexicului, dar în cele din urmă, în aprilie 2019, a decis să reprezinte Statele Unite.

SUA, o națională fantastică

De-a lungul timpului, naționala Statelor Unite nu a cunoscut performanțe notabile. SUA au participat la 10 ediții ale Cupei Mondiale, cel mai recent în 2014. Americanii au ratat prezența la Mondialul din Rusia în urma unei înfrângeri rușinoase suferită pe teren propriu în fața lui Trinidad și Tobago, în ultima etapă a calificărilor. Adversarul de atunci al Statelor Unite era pe ultimul loc în clasamentul grupei de calificări și pierduseră opt din cele nouă partide disputate până atunci.
La trei ani distanță de la acel moment, SUA se pot lăuda cu o echipă națională de mare perspectivă, ai cărei jucători evoluează pentru cele mai puternice echipe din Europa. Pe lângă Pepi, ajuns în vederile lui Ajax și Bayern, trebuie să îi amintim pe Zack Steffen (23 de ani, Manchester City), Sergino Dest (20 de ani, Barcelona), Weston McKennie (23 de ani, Juventus), Chituru Odunze (18 ani, Leicester), Bryan Reynolds (20 de ani, Roma), Christian Pulisic (23 de ani, Chelsea) sau Giovanni Reyna (18 ani, Dortmund).
Specialiștii sunt convinși că vorbim de cea mai bună generație din istoria SUA și, dacă la anul, în Qatar, probabil echipa nu va fi suficient de "coaptă", în 2026 poate ataca fazele finale ale Campionatului Mondial.
Rezultatele din preliminariile CONCACAF
Într-un alt meci, echipa Mexicului, fostul lider, a obţinut doar un rezultat de egalitate, 1-1, în compania formaţiei Canadei, pe stadionul Azteca din Ciudad de Mexico.
Gazdele au deschis scorul în minutul 21, prin Joarge Sanchez, însă canadienii au egalat în finalul primei reprize, prin Jonathan Osorio (42).
Rezultate înregistrate în etapa a patra a preliminariilor zonei CONCACAF:
  • Honduras - Costa Rica 0-0
  • El Salvador - Panama 1-0 - A marcat: Duenas (37).
  • Statele Unite - Jamaica 2-0 - A marcat: Pepi (49, 62).
  • Mexic - Canada 1-1 - Au marcat: Sanchez (21), respectiv Osorio (42).
Clasament:
1. SUA 8 puncte
2. Mexic 8 puncte
3. Canada 6 puncte
4. Panama 5 puncte
5. El Salvador 5 puncte
6. Costa Rica 3 puncte
7. Honduras 3 puncte
8. Jamaica 1 punct.
Primele trei clasate la sfârşitul preliminariilor se califică direct la CM 2022, în timp ce ocupanta locului al patrulea va disputa un baraj intercontinental.
Premier League
Pep Guardiola negociază prelungirea contractului cu Manchester City! Când expiră actuala înțelegere
22/11/2022 LA 09:33
La Liga
Barca, cu ochii pe unul dintre tinerii din lotul Germaniei! Ce nu sunt dispuși să accepte catalanii
21/11/2022 LA 08:59