articol de Romeo Ene
Portarul belgian adus de la Chelsea contra sumei de 35 de milioane de euro în 2018 a traversat o formă foarte bună, fiind unul dintre motivele pentru care Los Blancos au avut un parcurs bun atât în Liga Campionilor, cât şi în La Liga, acolo unde au nevoie de o victorie cu Villarreal în ultima etapă, iar Atletico să nu câştige pe terenul lui Valladollid pentru a câştiga campionatul.
În meciul de sâmbătă contra ’’submarinului galben’’, Courtois are şansa de a deveni cel de-al 7-lea portar din istoria Realului care a evoluat în fiecare meci din campionat, alăturându-se unei liste din care fac parte nume mari.
UEFA Europa Conference League
Petrescu îl critică pe Șumudică, după Jablonec-CFR 1-0: "Nu eu am făcut pregătirea și transferurile"
ACUM O ORĂ

Courtois, faţă în faţă cu istoria

Ricardo Zamora, denumit ’’Divinul’’, a fost primul portar din istoria Realului care a jucat meci de meci, un întreg sezon, între anii 1932-1933. În acel sezon, formaţia antrenată de englezul Robert Edwin Firth a câştigat campionatul pentru al doilea an consecutiv.
11 ani mai târziu, Pepe Banon a fost următorul portar al spaniolilor care a reuşit această performanţă, urmat de Jose Vicente Train în sezonul 1960-1961. A urmat Antonio Betancort, care s-a bucurat de un succes fantastic pe Bernabeu în anii ’60, cucerind 6 titluri şi cea de-a 6-a Cupă a Campionilor din istoria lui Real Madrid. El a evoluat în fiecare meci timp de două sezoane, între 1965-1966 şi 1968-1969. Puţin mai mult de două decenii mai târziu, Paco Buyo s-a alăturat acestei liste, evoluând în 44 de partide în sezonul 1986-1987, înainte de a repeta această performanţă 7 ani mai târziu.
Ulterior, Iker Casillas, mai recent, probabil ce mai mare portar din istoria Realului, a dus această performanţă la un alt nivel, evoluând 4 sezoane consecutive în fiecare meci. Portarul legendar a apărat în fiecare meci în sezoanele 2003-2004, 2006-2007, 2008-2009 şi 2009-2010, în fiecare având un tehnician diferit.
Andriy Lunin, unul dintre portarii de rezervă ai trupei antrenate de Zidane, a apărat într-un singur meci în acest campionat, în Copa del Rey, Real fiind învinsă de Alcoyano, astfel el s-a alăturat unei liste selecte de portari ai Los Blancos care nu au apărat în nicun meci din La Liga pe parcursul unui sezon. Situaţia sa este similară cu cea a lui Jerzy Dudek, în 2009-2010, care a apărat în doar două meciuri, ambele în Copa del Rey
UEFA Europa Conference League
Jablonec - CFR 1-0. Meci modest făcut de formația lui Dan Petrescu în grupele Conference League
ACUM 2 ORE
Europa League
Leicester - Napoli 2-2, în meciul serii din EL. Rezultatele din Europa League și Conference League
ACUM 2 ORE