Tocmai de aceea, ne-am propus un exercițiu de imaginație. Ce ar fi trebuit să facă Messi pentru a fi considerat “unanim” drept cel mai bun jucător din toate timpurile? Ce i-ar fi adus titlul de “GOAT”? Sau măcar l-ar fi adus pe cât de aproape posibil de o astfel de performanță.

Gloria cu Argentina

Să recunoaștem. E primul lucru la care ne gândim cu toții. E motivul pentru care Messi nu este la fel de iubit în argentina ca marele Diego Maradona. Messi este un adevărat zeu la Barcelona, dar marele său regret va rămâne, cu siguranță, faptul că nu a reușit (încă) să cucerească un titlu mondial cu Argentina. Asta nu înseamnă sub nicio formă că Messi nu a jucat bine în alb-bleu. Până la urmă, mijlocașul Barcelonei este golgheterul all time al Argentinei. A ajuns în finala Mondialului în 2014, a fost atât de aproape… dar nu destul.
Romanian Liga I
Roland Niczuly, despre cum s-a transformat Sepsi în acest sezon și despre planuri de viitor
ACUM 35 MINUTE
Messi este unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie, dar la finalul zilei cel mai important trofeu care îi lipsește din palmares este Campionatul Mondial. Dacă suntem cârcotași, am putea adăuga aici și Copa America. Dar în același timp am putea spune că Messi a câștigat Mondialul cu naționala U20 și Jocurile Olimpice cu Argentina în 2008.

Titluri cucerite în cele mai mari campionate ale lumii

Evident, La Liga este unul dintre, dacă nu chiar cel mai puternic campionat din lume. Să ai în palmares 10 titluri de campion în Spania în 16 ani de activitate nu e ceva obișnuit. Sunt semnele unui jucător de elită, care câștigă tot ce prinde. Dar oare este chiar tot?
Comparațiile cu Cristiano Ronaldo apar imediat în minte. În timp ce Messi a dominat La Liga cu Barcelona, portughezul a câștigat titluri în Anglia, Spania și Italia. Plus Campionatul European cu Portugalia. Practic rămânem cumva la veșnica întrebare: Could he do it on a wet cold and windy night in Stoke? Vara trecută am fost foarte aproape să aflăm răspunsul, dar nu a fost să fie.

Jocul cu capul

Din momentul în care s-a scris titlul, singurul lucru care vine în minte este acel gol absolut legendar marcat de Messi pe Stadio Olimpico în finala UEFA Champions League cu Manchester United. “Piticul” Messi s-a înălțat la cer și l-a învins pe gigantul Edwin van der Sar
Totuși, acea reușită magnifică a fost mai degrabă excepție, nu regulă. Realitatea este că din cele 586 de goluri marcate de Messi în tricoul Barcelonei, doar 20 au fost cu capul. Sub 10%. Un număr care arată totuși că lovitura de cap nu este punctul forte al argentinianului, cum de altfel nici înălțimea sa nu ar sugera asta. Cristiano Ronaldo, de cealaltă parte, este recunoscut pentru salturile sale “extraterestre” și pare să aibă un joc mai aproape de a fi complet.
Premier League
Se prefigurează cel mai mare scandal din ultimul timp, în Premier League!
ACUM O ORĂ
Turkish Süper Lig
Olimpiu Moruțan a dezvăluit unde vrea să joace în sezonul viitor
ACUM 2 ORE