Phil Foden a explodat la Manchester City în acest sezon. Evoluțiile sale l-au scos din echipă pe Raheem Sterling, iar viitorul internaționalului englez de 21 de ani poate fi unul extrem de măreț.
Într-o perioadă în care se vorbește intens despre Erling Haaland și Kylian Mbappe ca despre cei mai buni tineri din lume, Phil Foden excelează la Manchester City, iar Rio Ferdinand îl consideră pe acesta cel mai valoros tânăr jucător la ora actuală.
Foden a fost apreciat enorm în mediul on-line după evoluția din returul cu PSG din semifinalele Champions League. Acesta a pasat perfect pentru golul de 2-0 al lui Mahrez și își putea încununa evoluția cu o reușită superbă pe final, dar bara l-a salvat pe Navas.
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22
Un cont de Twitter al fanilor lui Manchester City a salutat evoluția încântătoare a lui Foden de aseară și i-a făcut o descriere scurtă și hilară: "Acesta este Phil. Phil are 20 de ani, este din Stockport și este bun la fotbal". De pe contul oficial al "cetățănilor" a venit imediat o replică, prin care englezul este comparat cu Gheorghe Hagi, probabil cu trimitere la faptul că finala Champions League se va juca la Istanbul, un loc unde "Regele" a scris istorie în tricoul Galatei.

Phil Phoden, lăudat la scenă deschisă după prestația din meciul cu PSG

Nu doar fanii și aproapiații clubului de pe Etihad au fost impresionați de jocul lui Foden, ci și cei de la UEFA, care i-au dedicat o postare specială după meciul cu PSG.
Manchester City s-a calificat pentru prima dată în istorie în finala Champions League. După ani și ani de eșecuri și miliarde investite în transferuri, Pep Guardiola a reușit să ducă echipa de pe Etihad la un pas de trofeul suprem în fotbalul european.
Calificarea în ultimul act reprezintă și un succes pe plan personal pentru managerul iberic, care nu mai ajunsese în această postură din 2011, când se afla la conducerea Barcelonei. Dacă atunci Messi era vioara întâi în echipa lui Pep, acum Phil Foden joacă rolul de jucător cheie în angrenajul antrenorului spaniol.
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
15/01/2022 LA 04:50