FIFA introduce începând din 1 iulie un nou regulament în privința transferurilor și împrumuturilor de jucători. Multe echipe, în special cele mari, obișnuisc să țină sub contract un număr mare de fotbaliști, pe care îi împrumută anual.
Conform noilor reglementări, acest lucru nu va mai fi posibil, deoarece un club nu va mai putea împrumuta mai mult de 8 jucători într-un sezon. De asemenea, echipele nu pot avea în lot mai mult de 8 fotbaliști împrumutați într-o stagiune. Regula se aplică numai jucătorilor trecuți de 21 de ani. Durata unui împrumut poate avea o perioadă minimă de 6 luni, între două perioade de mercato, iar cea maximă va fi de un an.
Citește și:
Romanian Liga I
Ilie Dumitrescu și-a ales favoritul din Superligă. El este fotbalistul care l-a fermecat
ACUM 42 MINUTE

FIFA stopează fenomenul împrumuturilor masive de jucători

Dacă până acum existau multe cluburi "prietene", care își împrumutau un număr mare de jucători în fiecare an, nici acest lucru nu se va mai întâmpla. Un club va putea împrumuta maxim 3 jucători către o altă formație. Cei de la FIFA s-au gândit că vor exista echipe care vor încerca să dribleze noul regulament, astfel că a introdus în articolul de lege termenul "club". Ca atare, numărul de împrumuturi se va cumula, indiferent dacă jucătorii în cauză vor juca la prima sau la a doua echipă.
O altă schimbare esențială va fi legată de numărul de împrumuturi ale unui jucător în același sezon. Până acum, au fost cazuri în care un fotbalist era împrumutat până în iarnă la o anumită echipă, iar în a doua parte a sezonului la o alta. Nici acest aspect nu se va mai regăsi, un jucător putând evolua sub formă de împrumut la maxim o echipă într-un sezon competițional.
Măsura luată de FIFA se va adânci cu fiecare an care trece. În stagiunea 2023-2024, numărul maxim de jucători împrumutați va fi de 7, iar din 2024-2025 cifra va scădea la 6. Astfel, o echipă va putea avea sub contract în același timp puțin peste 30 de jucători (aproximativ 25 în lot și 6 împrumutați).
FIFA dorește astfel să stopeze fenomenul deținerii a zeci de fotbaliști de către un club. Conform as.com, în sezonul trecut Atalanta a fost recordmena în acest sens, având 65 de jucători împrumutați la alte formații. În direcție opusă, spaniolii de la Mirandes (Liga a 2-a) au avut în lot 15 jucători împrumutați.
Premier League
Brentford - Manchester United 4-0 | David De Gea a cerut să fie intervievat: "Eu am pierdut meciul"
ACUM 4 ORE
Liga
Barcelona, doar o remiză în prima etapă de La Liga! Catalanii, fără gol cu Rayo Vallecano de 3 ani
ACUM 12 ORE