An de an, diferite siteuri, emisiuni sau specialiști discută pe seama celui mai bun jucător din istoria fotbalului. Mulți îl consideră pe Maradona, alții aduc argumente în favoarea lui Messi, dar și alți monștri sacri ai balonului își au susținătorii lui.
În ultimele săptămâni, ranker.com a organizat unul dintre cele mai mari sondaje în acest sens, la acesta răspunzând peste 4 milioane de fani din întreaga lume. Surprinzător, pe primul loc a fost ales Andrea Pirlo, italianul care a scris istorie în tricoul lui Juve și Milan.
"Arhitectul", așa cum a fost poreclit ca urmare a viziunii sale impresionante în joc, a strâns cele mai multe voturi, dar cu un amendament. Fiind organizat în Statele Unite, sondajul a beneficiat, evident, de aportul a mulți fani de peste hotare. Pirlo a devenit extrem de îndrăgit peste ocean în perioada 2015-2017, când a evoluat pentru New York City.
Liga
Mbappe îi mai dă o lovitură lui Realului! Se implică în deturnarea unui star din drumul către Madrid
ACUM 8 ORE
Altfel, fără îndoială că Pirlo își merită un loc în rândul celor mai buni jucători din istorie. A cucerit patru titluri cu Juventus, două cu Milan, două Ligi ale Campionilor cu "diavolii", dar și Campionatul Mondial, cu squadra azzurra, în 2006.
Italianul i-a devansat pe Maradona și Ronaldo-brazilianul, cel care e considerat de cei mai mulți specialiști drept cel mai bun "9" din istorie. Sud-americanul ar fi putut să devină un nume și mai mare în fotbal, dar accidentările repetate și-au pus amprenta pe o bună bucată din cariera sa.
Surprinde doar locul 5 ocupat de Messi, care în acest moment, cel puțin la nivel de Europa, are probabil cei mai mulți fani.
Hagi, pe locul 81
România a avut un singur reprezentant în TOP 100, lucru perfect de înțeles. Previzibilă era și alegerea: Gheorghe Hagi, care are ca unul dintre reperele carierei Mondialul din 1994, când i-a încântat pe americani cu pasele de geniu și fazele spectacol.
"Regele" ocupă o poziție mai mult decât onorantă, judecând după compania selectă în care se află. Fostul lider al Generației de Aur a adunat mai multe voturi decât fotbaliști legendari, clasându-se peste Van Nistelroy, Pavel Nedved, Dani Alves, Fabio Cannavaro, Javier Zanetti sau Clarence Seedorf.

TOP 10 cei mai buni jucători din istoria fotbalului, potrivit sondajului ranker.com

1. Andrea Pirlo
2. Diego Maradona
3. Ronaldo
4. Ronaldinho
5. Lionel Messi
6. Cristiano Ronaldo
7. Pele
8. Zinedine Zidane
9. Johan Cruyff
10. Andres Iniesta
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Real Madrid a uitat de Mbappe! Oferă de 120 de milioane de € pentru un jucător de același profil
ACUM 10 ORE
Romanian Liga I
Noul acționar de la Rapid: "Modelul de business de la CFR Cluj îl înţeleg foarte greu"
ACUM 10 ORE