Pițurcă a fost omul meciului de la București, reușind să înscrie o dublă în poarta belgienilor și să-i apropie pe "roș-albaștri" de marele vis - câștigarea trofeului european.
Într-un interviu oferit pentru Steaua TV, Pițurcă și-a adus aminte cu mare drag de semifinala din 1986. După 1-0 în Belgia, formația pregătită de Emeric Ienei a reușit să întoarcă rezultatul în Ghencea, într-un meci disputat în fața a 30.000 de spectatori.
Privind retrospectiv, Victor Pițurcă consideră că meciul cu Anderlecht a fost cel mai bun din istoria Stelei și, în același timp, cea mai bună prestație din întreaga sa carieră:
Romanian Liga I
Povestea neștiută din spatele transferului lui Mutu: "Într-o zi am fost și la Steaua, și la Rapid"
16/04/2020 LA 12:31
"Anderlecht avea în echipă 6 internaționali belgieni, noi credeam că avem șanse minime de a merge mai departe, dar am jucat de-a dreptul senzațional.
Este cel mai bun meci din istoria Stelei, nu doar din acel sezon. De asemenea, este cel mai bun meci pe care eu l-am făcut vreodată. Cred că puteam să marcăm 6 goluri, dar și belgienii au avut o ocazie mare la 2-0. A scos Duckadam o minge foarte grea.
Per total, am meritat să jucăm finala, pentru că am dominat și am avut multe acțiuni spectaculoase, pase din prima, cu călcăiul.", a spus Pițurcă, pentru Steaua TV.

Pițurcă, golgheterul Stelei în drumul spre Sevilla

Victor Pițurcă a fost cel mai bun marcator al Stelei în acel sezon european, reușind să marcheze 5 goluri. De amintit este că Steaua n-a pierdut vreun meci pe teren propriu în acel sezon încheiat cu finala de la Sevilla, câștigată în fața Barcelonei.
Iată traseul Stelei din Cupa Campionilor 1986:
  • Turul I - Vejle BK – Steaua 1-1 (tur) / 1-4 (retur)
  • Turul II - Honved Budapesta – Steaua 1-0 (tur) / 1-4 (retur)
  • Sferturi - Steaua – Kuusisi Lahti 0-0 (tur) / 1-0 (retur)
  • Semifinale - Anderlecht – Steaua 1-0 (tur) / 0-3 (retur)
  • Finala - Barcelona – Steaua 0-0 (0-2, după penalty-uri)
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Copa del Rey
Barcelona, out din Cupa Regelui! Catalanii au pierdut la Bilbao, după prelungiri
ACUM 4 ORE
League Cup
Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, după o victorie lejeră pe terenul lui Arsenal
ACUM 5 ORE