De când a fost instalat pe banca Craiovei, tehnicianul a avut la dispoziție 14 meciuri în care să demonstreze de ce e în stare. Linia de clasament a fost una de play-out: 6 victorii, 3 remize și 5 înfrângeri. În ciuda acestor rezultate, fostul selecționer credea că se poate obține titlul și aștepta investiții masive în această iarnă.
Lucru care nu s-a întâmplat, astfel că s-a ajuns la despărțire. Decizia "a fost fundamentată de domnia sa prin prisma faptului că dorința de a câștiga campionatul nu a fost susținută de către club. Îi dorim mult succes", după cum s-a arătat în comunicatul grupării oltene.
Într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, Pițurcă și-a prezentat punctul de vedere privind plecarea din Bănie.
Romanian Liga I
Sorin Cârțu a dezvăluit când va fi evaluată activitatea lui Mirel Rădoi la Universitatea Craiova
17/11/2022 LA 20:02
"Au scris corect, e singurul lucru care m-a determinat să plec! Eu am spus de la început că singurul obiectiv care mă interesează e să câștig campionatul, nimic altceva. Eu n-am venit la Craiova ca să fiu pe locul 2, locul 3. Doar titlul era ținta mea, deși în contract era prevăzut că trebuie să prind un loc de cupă europeană. Nicio șansă nu aveam. Nici măcar 10-20 la sută nu aveam șanse. Și atunci de ce să stau? Ca să mă bată pe mine FCSB și CFR?", a spus Pițurcă în Gazeta Sporturilor.

Ruptura Pițurcă - Rotaru

Așa cum Eurosport v-a anunțat în exclusivitate, relațiile dintre Pițurcă și Rotaru au fost extrem de tensionate în ultimul timp.
Valerică Găman, unul dintre preferații tehnicianului, a fost convins să vină la Craiova, dar patronul nu a fost de acord cu salariul cerut de acesta, 20.000 de euro/lună.
Această ruptură a fost accentuată în momentul în care Pițurcă a aflat că Nistor, fotbalist pe care îl voia neapărat, va fi adus pentru a-l înlocui pe Cicâldău. Mijlocașul oltenilor are o ofertă extrem de tentantă, iar conducerea a decis să îl vândă fără a-l consulta pe Pițurcă. Acesta a înțeles că prioritar pentru șefi e obținerea profitului, nu performanțele, astfel că nu a mai existat cale de întoarcere.
"Nu-mi trebuiau mie bani sau nu știu ce pretenții, am solicitat doar întăriri, să avem un lot competitiv, cu care să abordăm cele 4 etape rămase de jucat plus play-off-ul cu șanse de a lua titlul. Dacă luam cei 4-5 jucători de care eu consideram că avem nevoie, crezi că mai plecam? Evident că rămâneam fiindcă aș fi simțit că avem șanse la campionat", a mai spus fostul selecționer.
Romanian Liga I
Mihai Rotaru și Mirel Rădoi, prima discuție după evenimentele din week-end. Ce au decis cei doi
15/11/2022 LA 08:39
Romanian Liga I
Pierdere mare pentru Universitatea Craiova: Nicușor Bancu se operează și va fi out 6 luni
15/11/2022 LA 08:09